Cultura01/05/2021

Activitats culturals pel mes de maig centrades en l'obra 'Prats de Santa Coloma' de Joaquim Mir

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaL'àrea de Museus i Monuments del Govern i el museu Carmen Thyssen han elaborat un programa d'activitats pel mes de maig centrat en el pintor colorista Joaquim Mir i en l'entorn on va pintar la seva obra 'Prats de Santa Coloma' de la col·lecció d'art de Crèdit Andorrà. Entre les propostes, hi ha tallers de pintura a l'aire lliure i xerrades temàtiques realitzades per experts en la figura de l'artista i sobre les pintures murals de Santa Coloma. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre les dues institucions i s'afegeix al programa cultural amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebrarà el dia 18 de maig.

Marta Planas, cap de l'àrea de Museus i Monuments d'Andorra, explica que "fa temps que els museus surten dels seus murs per fer més visible els seus discursos, en formats que no siguin els propis de la visita, però que tinguin relació amb els continguts que difonen. Aquestes activitats han buscat una relació entre els continguts de les dues institucions i hi lliguen perfectament al mateix temps que ofereixen activitats tant lúdiques com acadèmiques que serveixen per recordar moments de la nostra història patrimonial i artística."

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, la cap de projectes del Thyssen, Teresa Areny, assegura que "el desenvolupament de sinergies entre institucions és un dels objectius del museu, i aquest programa creat a quatre mans n'és una bona mostra. D'altra banda, promoure en diferents formats i per a totes les edats l'obra emblema de l'exposició actual, 'Prats de Santa Coloma', és treballar perquè el fet artístic surti del nostre equipament i es promogui en altres espais de significada rellevància, com l'Espai Columba".

La primera activitat, de pintura a 'PleinAir', es realitzarà el dissabte 15 de maig i té com a objectiu introduir els participants, tant professionals com amateurs, en l'entorn on va ser pintada l'obra de Mir. L'activitat es durà a terme a l'exterior de l'Espai Columba amb pintura al guaix i cavallet i amb sessions de màxim 20 persones. Serà a les 11, les 12, les 15.30 i les 16.30 hores.

Cargando
No hay anuncios

El cicle continuarà el dimecres 19 de maig, a les 19 hores, amb la xerrada a càrrec de Francesc Fontbona, historiador de l'art i especialista en l'estudi de l'art del segle XIX i principis del XX. Fontbona se centrarà en l'anàlisi artístic i històric de l'obra 'Prats de Santa Coloma', en el context de l'exposició 'Talents amb denominació d'origen. De Rigalt a Puigdengolas'. La seva presentació i moderació anirà a càrrec de Guillermo Cervera, conservador general de la 'Colección Carmen Thyssen-Bornemisza'. La conferència es farà a la sala d'exposicions del museu i es podrà seguir en 'streaming' a través de les xarxes socials del museu.

El programa d'activitats finalitzarà el dissabte 22 de maig, a les 17 hores, amb una conferència a càrrec de la historiadora Meritxell Mateu, en què abordarà els fets que van succeir a l'interior de l'església, gairebé de forma coetània mentre Mir pintava els exteriors del temple. La historiadora i artífex de la recerca històrica que ha permès recomprar aquesta joia patrimonial perquè torni al seu lloc d'origen. Parlarà del perible que van sofrir les pintures entre el seu arrencament (1932-1933) fins al retorn definitiu l'any 2007.

Cargando
No hay anuncios

L'edat mínima per participar en l'activitat de pintura és de 4 anys i a les xerrades de 12 anys. Les activitats són gratuïtes i cal fer reserva prèvia a reserves@mcta.ad o bé al telèfon 800-800, en el cas del 'PleinAir' i de la conferència de Francesc Fontbona. En el cas de la conferència sobre el perible de les pintures murals de l'església Meritxell Mateu, per participar les reserves s'han de fer a través de telefònicament al telèfon 836-908.