Els alumnes dels tallers de tèxtil i de vidre exposen 150 obres al CAEE
Els alumnes han homenatjat una de les seves companyes finalitzant el tapís que no va poder acabar
Escaldes-EngordanyEl conseller de RRHH i Cultura d'Escaldes-Engordany, Salomó Benlluch, ha inaugurat aquest divendres l'exposició dels treballs fets per als alumnes assistents durant el curs anterior als tallers de tèxtil i de vidre, organitzats pel comú. Unes 150 obres estaran exposades al Centre d'art d'Escaldes-Engordany (CAEE) fins al pròxim 10 de novembre.
"Per nosaltres és una teràpia", explica Consol Andújar, que amb les classes deixa de banda els problemes i a la vegada fa germanor amb la resta de companyes, compartint riures i esmorzar. Calcula que ha fet uns catorze tapissos, lluny de Montserrat Navarro, que creu que podria haver-ne fet entre 30 i 40. El tapís que ha presentat Montserrat Navarro representa una màscara de Carnestoltes, inspirant-se en el cartell del Carnaval de Sitges del 2010. Mentre recorrien l'exposició, les dues recorden la Paquita, una de les companyes del taller que va morir recentment i que va deixar un tapís sense acabar. Aquest dijous en certa manera presidia la inauguració, després que les persones que van compartir amb ella els tallers l'hagin acabat com a homenatge pòstum, un acte que Benlluch ha agraït en el moment de la inauguració.
L'exposició ha guardat un racó per als nens i nenes que participen en els tallers de dissabte a la tarda. "Són tècniques de feina lentes i els nens són constants", explica el professor Carles Sánchez, que veu com molts dels infants repeteixen any rere any. No només han treballat els tapissos al llarg del curs, a la mostra també hi havia mostres de macramé, punta de coixí i treballs realitzats amb vidre.
Als treballs dels alumnes se sumaran el pròxim divendres 19 d’octubre les peces de Pierre Fouché i Linda Prema, els dos artistes convidats a les XII Jornades tèxtils i de puntaires. Així, el comú d’Escaldes-Engordany vol donar un impuls a aquestes tècniques ancestrals perquè no quedin en l’oblit.