Cultura18/09/2019

Aprendre les nocions bàsiques de la cuina a partir dels 4 anys

L'Escola d'Art de Sant Julià de Lòria introdueix aquest curs un taller culinari per als més petits

M. P.
i M. P.

Sant Julià de LòriaInculcar les nocions bàsiques de la cuina a infants d'entre 4 i 5 anys és la principal novetat del nou curs 2019-2020 de l'Escola d'Art de Sant Julià de Lòria. Mitjançant grups reduïts de vuit alumnes, la finalitat de l'activitat és el desenvolupament de diferents receptes plantejades pels professors, potenciar els sentits de l'olfacte, el tacte i el gust per arribar, d'aquesta manera, a l'elaboració d'un plat senzill. La responsable de l'Escola d'Art, Maria Lluelles, ha explicat aquest dimecres que la nova activitat per als més petits que s'introdueix enguany "és molt experimental" i que "impliquem molt a les famílies", ja que la base del taller és "descobrir, experimentar i manipular" els aliments amb "molta llibertat a l'hora d'expressar-se".

El conseller de Cultura del comú, Josep Lluís Donsión, ha declarat que "després de més de 36 anys de recorregut, podem dir que –l'escola– és un referent del teixit cultural de Sant Julià". El nou curs integra tallers per formar els alumnes en diferents disciplines artístiques des dels 4 anys fins a l'edat adulta, incloent-hi d'aquesta manera activitats de dibuix, pintura, ceràmica, talla de fusta, gravat, taller tèxtil i cuina. Les classes, que van començar aquest dilluns, estan dirigides per un total de catorze docents que esdevenen una figura indispensable per seguir endavant amb l'Escola d'Art, ha afirmat Donsión. Així, els alumnes estan distribuïts en dos grups: els que formen part del taller de petits artistes (que inclou infants dels 4 fins als 11 anys), i el taller de belles arts i d'arts i oficis (que està constituït per adolescents, joves i adults).

Cargando
No hay anuncios

Durant la seva intervenció, Lluelles ha encoratjat "el tipus d'ensenyament que donem", ja que "agafem a la canalla a partir dels 4 anys i intentem que l'ensenyament se centri principalment en l'experiència del procés creatiu". A més, independentment del resultat final, el que més importa és que "s'ho passin bé i gaudeixin fent els tallers perquè en un futur els hi pot servir" per dur a terme una activitat professional. En aquest sentit, des de l'Escola d'Art també ajuden que els joves participin en altres experiències artístiques com és el cas de dur a terme col·laboracions amb l'ONCA, el concurs Talentejant o arribar a produir "obra pròpia".

Els horaris de les classes són amplis i oberts per tal que els joves i adults es puguin organitzar per assistir a les hores que més els convingui i, a més, també poden escollir el nombre de dies d'assistència a la setmana. En aquests moments, l'Escola d'Art ja compta amb la inscripció de 150 alumnes i estan a 30 d'assolir els registrats el darrer any. Des del comú, s'informa que el període d'inscripció està obert tot l'any tot i que, sovint, alguns interessats han de romandre en llista d'espera.