El concert de Santa Cecília aplega 180 joves intèrprets

L'actuació, a càrrec de la Jonca i d'alumnes de les escoles de música, tindrà lloc a l'Auditori Nacional el proper diumenge 19 de novembre al migdia

Imatge d'un assaig de la Jonca. / FUNDACIÓ ONCA
ARA Andorra
15/11/2017
2 min

Andorra la VellaLa Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’institut de música del comú d’Andorra la Vella, l’escola de música del comú d’Escaldes-Engordany, l’escola de música de les Valls del Nord, l’escola Harmonia, l’espai de música moderna, l’escola municipal de música de la Seu d'Urgell i l’escola de violí del departament de Cultura del comú d’Encamp, seran els protagonistes, per quarta vegada, del tradicional concert de Santa Cecília dirigit per Albert Gumí.

Organitzada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, l’actuació en commemoració de la patrona de la música tindrà lloc el diumenge 19 de novembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra. Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa, 'Un menú de degustació musical', serà l’encarregat de preparar els intèrprets, uns 180, per oferir el segon concert participatiu de la temporada 2017. Alfons Casal serà l’encarregat de la narració de la segona part del concert. L'actuació tindrà una durada d’una hora sense interrupcions.

La primera part, plantejada com un menú culinari elaborat amb plats de diferents consistències musicals i protagonitzada per la Jonca, estarà formada per una orquestra de 34 músics amb 7 violins primers, 8 violins segons, 5 violes, 4 violoncels, 2 contrabaixos, 3 flautes, 2 clarinets i 1 percussionista. Marcel Estornell, trompetista professional, col·laborarà amb la jove formació. S’interpretaran obres de Mouret, Clarke, Mozart, Williams, Boccherini i Debussy amb arranjament d’Albert Gumí.

La segona part serà protagonitzada pels joves intèrprets de les escoles de música juntament amb la Jonca, que presentaran tot un seguit de sabors musicals exòtics. La formació orquestral comptarà amb 112 instrumentistes repartits amb 48 cordes, 5 flautes, 3 clarinets, 2 saxofons, 7 acordions, 16 guitarres, 6 trompetes, 3 percussionistes, 7 pianistes, 9 metal·lòfons, 3 guitarres i 1 baix elèctric. Per primera vegada, també participaran 3 trombons a la secció de metalls. Una setantena de veus seran les protagonistes de la cantata.

Així mateix, el cap de setmana, la producció encara la recta final amb la realització dels assajos programats: el divendres 17 de novembre, de les 18 a les 21 hores, serà el torn dels alumnes de les escoles de música i part de la Jonca. Aquest assaig serà a les instal·lacions del conservatori de la capital sota la direcció d’Albert Gumí. El dissabte 18 de novembre, de 10 a 14 hores, es farà la quarta sessió de treball amb la Jonca. A la tarda, de les 16 a les 20 hores, s’hi afegiran les escoles de música i Alfons Casal per dur a terme l’assaig general. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. El diumenge 19 de novembre, de les 10.30 a les 11.15 hores, tots els participants faran la darrera prova de so per estrenar el programa a les 12 hores.

stats