La dotzena de béns que Andorra vol incloure a la candidatura de la Unesco
N'hi ha deu del Principat, un català i un altre francès
Andorra la VellaLa llista indicativa amb els elements que formaran part de la candidatura a la Unesco 'Els testimonis materials de la construcció de l'estat dels Pirineus: el coprincipat d'Andorra' ja està definida. Així ho ha aprovat aquesta setmana el consell de ministre que, amb aquesta aprovació, assoleix un pas més per arribar a formalitzar la demanda de l'òrgan internacional.
Així, la llista indicativa, que França i Espanya ja han aprovat, inclou l'església de Sant Joan de Caselles; l'església de Sant Romà de les Bons; la de Sant Martí de la Cortinada; la de Sant Climent de Pal; la Casa de la Vall; l'església de Santa Coloma; la de Sant Serni de Nagol; la de Sant Miquel d'Engolasters; la zona arquològica del Roc d'Enclar i la de la Roureda de la Margineda; el Castell de Foix i el conjunt catedralici de la Seu d'Urgell.
La setmana vinent, la delegació permanent d'Andorra a la Unesco formularà oficialment la nova llista a la seu de l'òrgan internacional.
Una llista indicativa és un inventari de béns culturals que cada estat part té la intenció de proposar. Els estats que en formen part han d'incloure a la seva llista indicativa tots aquells béns culturals que consideren patrimoni cultural i/o natural d'excepcional valor universal susceptibles d'estar inscrites a la llista del patrimoni cultural.
Els estats han de presentar les llistes provisionals al Centre del Patrimoni Mundial, almenys un any abans de la presentació de qualsevol candidatura. Aquestes llistes no s'han de considerar exhaustives i, per tant, es recomana als estats part que revisin i presentin de nou la seva llista provisional almenys cada deu anys.