Ernest Villegas: "Hi ha com tres colors: l'humor blanc, l'humor intel·ligent i l'humor gamberro; i tot està en un mateix còctel"

Juntament amb Òscar Muñoz i Anna Sahun, protagonitzen aquest dijous al vespre l'obra 'Mala broma', una comèdia negra que reflexiona sobre els límits de fer gràcia

Ernest Villegas, un dels tres actors que protagonitzen 'Mala broma', durant l'entrevista als mitjans de comunicació. / L. M. (ANA)
Ana
22/03/2018
2 min

Sant Julià de LòriaEs pot fer broma de qualsevol cosa o hi ha qüestions que haurien de quedar-ne al marge? La violència masclista, o el terrorisme, per exemple. "Aquest és el gran tema i el gran dubte", ha manifestat Ernest Villegas en declaracions als mitjans de comunicació. Villegas és un dels actors que, juntament amb Òscar Muñoz i Anna Sahun, protagonitzen 'Mala broma', l'obra dirigida per Marc Angelet i que es representarà aquest dijous al vespre a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, la segona aposta de la temporada de teatre laurediana. Es tracta d'una comèdia negra que reflexiona sobre els límits de l'humor i que gira al voltant de dos amics que es retroben després de molts anys i que volen recuperar el gamberrisme de quan eren joves. Mentre esperen la parella d'un, passen el temps fent bromes, tot i que cap dels dos passa pel seu millor moment professional. Així que s'acaben desafiant per veure qui és capaç de fer l'humor més arriscat.

"Hi ha com tres colors: l'humor blanc, l'humor intel·ligent i l'humor gamberro; i tot està en un mateix còctel", ha explicat Ernest Villegas, apuntant que l'espectador es pot sentir identificat amb qualsevol dels tres personatges. L'actor ha assegurat que fins ara no s'han trobat amb ningú del públic que s'hagi aixecat de la butaca a mitja funció i hagi marxat, perquè l'obra està plantejada en clau d'humor. Ara bé, Villegas ha reconegut que hi hagi temes que puguin arribar a afectar una part de la societat i que aquesta no rigui d'una determinada cosa; no pas per l'obra en sí, sinó pel que un hagi viscut a la vida.

A través de la història que lliga els tres personatges es poden veure representats dos posicionaments. D'una banda, quan algú fa broma d'un altre més dèbil i se sent fort; si bé Ernest Villegas ha puntualitzat que ara cal ser més curosos i vigilar de no ofendre, tot i venir d'unes èpoques en què riure del més dèbil s'acceptava amb normalitat. I d'altra banda, hi ha l'humor de riure's d'un mateix. Dues actituds que l'obra també planteja a l'espectador.

Villegas ha destacat que 'Mala broma' té un ritme "molt trepidant" i, com a curiositat, ha explicat que Jordi Casanovas, autor del text, els hi va passar el guió de l'obra per parts, de manera que no van conèixer el desenllaç fins que ja havien treballat més de la meitat de la història. A més, sobre el fet de representar una obra on l'humor és el tema principal, l'actor ha reconegut que, mentre l'assajaven, "no hem gaudit del que ens estava arribant perquè nosaltres ho hem de servir". És en el moment en què la presenten en públic quan veuen què passa i de què riu la gent, la qual cosa ha dit que "és molt fort", ja que la gent riu de coses que, al cap de pocs segons, un altre personatge les denuncia. En aquest sentit, Ernest Villegas creu que l'humor en el teatre és ampli i ho ha de seguir sent.

stats