Cultura21/08/2019

La música mostra que l'important és l''ara i l'aquí'

El grup Amaru tanca el Cicle Nits Obertes amb el viatge interior revelador d'una persona que necessita trobar respostes

C. G.
i C. G.

OrdinoEl grup andorrà Amaru, format per Tània Costa, Bruno Clement, Jaime Abascal i Núria Romero, han ofert aquest dimecres al vespre un concert amb vessants terapèutiques i sons ètnics, en el marc del Cicle Nits Obertes d'Ordino que se celebra durant l'estiu. El públic assistent a la plaça Major ordinenca ha gaudit d'una barreja de sons de diverses cultures que han acompanyat una història de revelació personal. Concretament, tal com ha explicat Romero abans d'actuar, 'El llop de Kiowa' ha explicat la història d'una persona que està perduda i que, a través de la música, fa un "viatge interior" per buscar respostes. Durant aquest recorregut i després de passar i gaudir de l'experiència que li proporcionen diverses cultures, "arriba a la conclusió que l'essència de la vida, l'important, és viure l'ara i l'aquí", ha exposat Romero.

El concert ha fusionat registres sonors i els quatre membres del grup han fet sonar instruments com la guitarra, el teclat, la flauta travessera, el gong i diversos instruments de percussió provinents de cultures llunyanes. Les cançons són de creació pròpia d'Amaru i s'inspiren en música ètnica, melòdica i "xamànica", segons ha definit l'artista. Tot plegat, per fer viatjar al protagonista i també a tot el públic, amb l'objectiu final "de connectar amb l'essència de cada persona". La cançó final 'Ara i aquí', ha culminat aquest trajecte i ha donat sentit al missatge que vol traslladar el grup amb 'El llop de Kiowa'.

Cargando
No hay anuncios

La idea d'aquest projecte la va impulsar el terapeuta Salvador Bahamonde. A partir d'ell el grup Amaru la va desenvolupar elaborant unes cançons i una posada en escena musical que ha servit per tancar el Cicle Nits Obertes d'aquest estiu.

La formació també participa en un col·laboració aquest dijous, en un concert que tindrà lloc a Caldea.