Continua la restauració dels aparells de Ràdio Andorra
Es vol tenir enllestida la conservació abans del trasllat de les dependències del Ministeri de Turisme
EncampSeguint el calendari previst, aquest mes de d’abril s’han reprès els treballs de conservació i restauració dels emissors i altra maquinària radiofònica de l’edifici de l’antiga Ràdio Andorra a Encamp. Aquests treballs permeten la conservació d'un bé cultural "d’especial significació per a la història del país", segons destaca el Govern en un comunicat, i deixar-la a punt abans del trasllat de les dependències del Ministeri de Turisme i les oficines d’Andorra Turisme, tal com va anunciar el cap de Govern el passat febrer.
Part dels treballs de restauració els du a terme l’empresa Retoc, que adequarà la màquina més antiga i més icònica de Ràdio Andorra, l’emissor SFR de l’any 1939, que va estar en funcionament fins a principis dels anys 80 del segle passat.
Paral·lelament, des del Departament de Patrimoni Cultural es fan les tasques de conservació i restauració de la resta de maquinària de la primera planta i les seves connexions.
La intervenció consisteix en fer una neteja superficial (eliminació de taques, regalims, eliminació dels dipòsits d’oli polimeritzat), eliminació dels òxids, posterior inhibició, reintegració matèrica i neteja de la pols de l’interior dels aparells.
La restauració dels emissors i maquinària va començar el 2018. Durant el primer mes de feina es va detectar la presència d’amiant en alguns components de la maquinària. A causa d’això, es van haver d’aturar els treballs de restauració per planificar l’extracció i eliminació de l’amiant.
Durant el 2019, una empresa especialitzada, va fer els treballs de desamiantatge de tota la maquinària de l’edifici de Ràdio Andorra.