Cultura27/10/2016

Els robots en el cinema de ciència-ficció aterren a l'ArtalRoc

L'exposició, que s'inaugura el 8 de novembre, comptarà amb projeccions de pel·lícules i curtmetratges, tallers, i un col·loqui amb el director del Festival de Sitges

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaEl Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, en col·laboració amb l’Associació Ull-Nu, ha organitzat l’exposició 'Robots en el cinema de ciència-ficció', que s’inaugurarà el pròxim 8 de novembre a les vuit del vespre a la sala d’exposicions ArtalRoc. La mostra, comissariada per Hèctor Mas, director del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu, recull materials de més de 200 pel·lícules de ciència-ficció relacionades amb robots, entre les quals consten no només les més emblemàtiques, sinó també les més excepcionals. L'exposició anirà acompanyada de projeccions de pel·lícules i curtmetratges, tallers, i un col·loqui amb el director del Festival de Sitges.

La mostra inclou objectes originals utilitzats en rodatges, reproduccions, cartells, fotografies i altres materials gràfics es distribueixen en un recorregut cronològic que s’inicia amb la primerenca 'Houdini in the Master Mystery', dirigida per Burton King l’any 1919, fins a arribar a 'Morgan de Luke Scott', estrenada aquest mateix 2016. Destaquen un bust original d’Arnold Schwarzenegger a 'The Terminator' (1984) i una reproducció a mida real de R2D2 de 'Star Wars' (1977), que els seus creadors posaran en funcionament el dia de la inauguració.

Cargando
No hay anuncios

L'objectiu de l'exposició és oferir una "oportunitat única" per retrobar-se amb alguns dels personatges més emblemàtics del 7è art, i alhora reflexionar a l’entorn de l’ésser humà i allò que el defineix. Algun dels temes que es tracten són l’encarnació del desig de domini de l’home envers la dona en la figura del robot o com l’aparició dels robots al cinema de ciència-ficció obliga l’espectador a plantejar-se què defineix de forma inherent l’ésser humà com a espècie.

La mostra inclou la projecció d'una desena de curtmetratges amb protagonistes robots al final del recorregut, així com activitats paral·leles per a totes les edats: La projecció de 'Metropolis' amb la banda sonora en directe a càrrec del grup Likantropika, un taller de robòtica, un taller de Lego Mindstorm EV3 per construir i programar un robot, i la projecció de 'Blade Runner' amb un col·loqui amb el director del Festival de Sitges, Àngel Sala.