La Temporada d'òpera s'exporta a la Massana

Els propers dies 9 i 10 de febrer s'estrenarà a Sant Julià 'Hänsel i Gretel'

Els directors artístics, Juanma Casero i Irina Robles;el conseller de Cultura, Josep Roig, i la representant de l'Associació Andorra Lírica, Elena Pérez, durant la roda de premsa. / M. M. (ANA)
M. M.
14/01/2019
2 min

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Julià de Lòria i el de la Massana estan a punt de tancar un acord perquè la parròquia de les valls del nord entri a formar part del cartell de la cinquena Temporada d'òpera d'Andorra. La idea, segons ha explicat el conseller lauredià de Cultura, Josep Roig, és que les obres de gran format se segueixin fent a l'Auditori Claror i que a les Fontetes es puguin interpretar òperes i sarsueles de petit format, perquè així també ho requereix l'espai. L'aposta per l'òpera, que va començar a Sant Julià, s'ha consolidat i ara és moment d'exportar-la: “No s'ha de circumscriure únicament a la nostra parròquia, volem que sigui un projecte de caràcter nacional”, argumenta Roig.

L'estructura de l'acord i si aquest és en format de conveni encara està per decidir, però el conseller de Cultura ha assegurat que la següent temporada es podran veure espectacles a la Massana. Amb qui sí que ha confirmat que se signarà un nou conveni és amb Andorra Lírica, com a pilar fonamental del projecte, sobretot arran de la nova entrada de la parròquia massanenca i per buscar exportar les òperes, també, més enllà de les fronteres andorranes. Roig ha defensat un model, pel qual aposta, on la gent del país estigui darrere de les produccions que es fan a Andorra. “Apostem perquè l'escenografia, la producció i la direcció escènica sigui de casa perquè això genera un impacte molt més gran que no pas importar una obra ja tota muntada”, ha explicat.

'Hänsel i Gretel'

Precisament en aquesta línia de producció de casa s'ha presentat la segona obra d'aquesta quarta Temporada d'òpera i que serà 'Hänsel i Gretel'. El mític i típic conte alemany agafarà un format més fantàstic i màgic, fugint una mica de la tradicional visió tirolesa que se li ha donat. Aquest és el principal objectiu de la direcció artística de l'òpera que anirà a càrrec de Juanma Casero i Irina Robles, professors de l'Animal Escola de Teatre, que per primera vegada encapçalaran un projecte d'aquestes característiques. Aquesta vegada, però, la soprano no podrà ser Jonaina Salvador, que està de baixa per una contractura muscular, i serà substituïda per la mallorquina Maria Casado. L'elenc es completarà amb la mezzo soprano, Anna Tobella, la soprano Ximena Agurto, la mezzo soprano, Caroline de Mahieu i el baríton, Stéphane de Mahieu.

A més, l'òpera comptarà amb un cor format per membres del Cor de joves de l'Institut Maria Moliner, els Petits Cantors, alumnes de l'Institut Musical d'Andorra i de Puigcerdà, en total una cinquantena de nenes i nens. “Ens volem adreçar a un públic molt familiar i fer pedrera, perquè els més menuts vinguin i no vegin l'òpera com quelcom llunyà sinó com un espectacle més del qual poden gaudir”, ha explicat Casero. L'obra, que serà en català, comptarà amb una gran posada en escena amb una primera part més grisa i una segona amb molts colors, protagonitzada bàsicament per la famosa casa de xocolata. “Serà molt atractiva i espectacular”, ha assegurat Robles. La durada de l'òpera serà d'una hora i mitja i es podrà veure els dies 9 i 10 de febrer a l'Auditor Claror.

stats