Economia 19/09/2024

Baixen un 7,4% les vendes a les grans superfícies

La venda dels productes alimentaris disminueix un -7,1%

ARA Andorra
1 min
Un supermercat.

Andorra la VellaL’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -7,4%, a preus corrents, el mes de juliol del 2024 respecte al juliol de l’any anterior, tal com explica el departament d'Estadística del Govern. Segons la tipologia de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix un -7,1% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) decreix un -7,7% en el mateix període. Part de la caiguda de l’índex de vendes pot venir donada pel tancament temporal d’un dels establiments que ha repercutit de forma negativa en les vendes totals d’aquest mes, segons afirma Estadística.

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix un -9,4% al juliol del 2024 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris presenten un descens del -9,3% i les vendes de la resta de productes decreixen un -10,1%.

La ocupació en el mes de juliol de 2024 ha caigut un -4,6%, un 62% del personal ocupat son dones i quasi el 93% treballen a jornada complerta.

stats