Economia 22/09/2024

Govern fa un balanç positiu de les mesures contra la inflació

Conxita Marsol diu que han aconseguit "que en el 80% dels lloguers no es pugi ni l'IPC i que els sous han augmentat un 5%"

ARA Andorra
1 min
Turistes a l'avinguda Meritxell.

Andorra la VellaLa ministra de Presidència, Economia i Habitatge Conxita Marsol ha defensat la tasca de Govern per mantenir i millorar el poder adquisitiu dels ciutadans. Ha destacat que amb les mesures de l'executiu "s'ha aconseguit que es renovin tots els lloguers en vigor i al 80% no li ha apujat ni l'IPC", afegint que "en aquest mateix període els salaris han augmentat un 5% i el sou mínim un 7%".

Marsol destaca que "la situació està millorant i no cal oblidar mesures com el transport públic gratuït, el parc públic d'habitatge que estem fent i tot un seguit d'accions que van en favor de la ciutadania". Al mateix temps "l'economia va bé i la previsió és que el PIB creixi enguany un 1,8 o un 1,9%", segons ha indicat en una entrevista al programa Fent Números de Ràdio Nacional.

Respecte a l'augment de l'IPC aquest any, Marsol ha manifestat que s'espera estar al voltant del 2,5%. Actualment, el percentatge és el 2,1%, però teòricament ha d'incrementar-se unes dècimes més en el que resta d'exercici.

stats