L'Associació d'Apartaments Turístics alerta que la Llei òmnibus provocarà un augment d'intrusisme al sector

Els apartaments turístics confien en arribar a un acord amb el Govern per flexibilitzar la Llei òmnibus

Una vista aèria de la vall central.
ARA Andorra
11/10/2024
1 min

Andorra la VellaEls membres de l'Associació d'Empreses d'Apartaments Turístics han expressat el seu optimisme davant la possibilitat d'aconseguir un acord amb el Govern per modificar alguns aspectes de la recentment aprovada Llei òmnibus. Una de les qüestions que més preocupen al sector és la durada de les llicències per a la gestió dels apartaments turístics, especialment si la normativa entra en vigor a partir del gener.

El president de l'associació, Àlex Ruiz, ha exposat en declaracions al programa Fent Números de Ràdio Nacional d'Andorra que la llei preveu l'eliminació d'aquests allotjaments en un termini de tres anys. No obstant això, demanen que se'ls permeti finalitzar la temporada turística, i plantegen la possibilitat de flexibilitzar els terminis uns mesos. "Volem que ens deixin acabar la temporada", ha afirmat Ruiz.

Segons les previsions del sector, l'aplicació de la llei podria afectar entre 400 i 500 apartaments, però Ruiz dubta que aquests es reintroduïssin al mercat a preus assequibles, un fet que podria afavorir l'intrusisme en el sector.

Tot i les incerteses, Àlex Ruiz es mostra optimista pel que fa a l'hivern que ve, i ha destacat que les reserves actuals auguren una bona temporada. També ha vaticinat que aquest any hi haurà neu al país, fent referència a les previsions meteorològiques positives.

stats