"La sostenibilitat s'ha de prendre com una estratègia de creixement empresarial"

Work on Andorra és el fòrum de diàleg i anàlisi sobre el futur econòmic i social del Principat que tindrà lloc el pròxim 22 d'octubre

La primera edició del Work on Andorra.
ANA
18/10/2024
2 min

Andorra la VellaLa sostenibilitat empresarial serà un dels temes que centrarà la segona edició del Work on Andorra, el fòrum de diàleg i anàlisi sobre el futur econòmic i social del Principat que tindrà lloc el pròxim 22 d'octubre. La responsable de Projectes i Estudis Ambientals d'Ecotècnic, Laura Carreras, abordarà durant la seva intervenció la importància de la col·laboració publicoprivada per impulsar la innovació i la sostenibilitat de les empreses i, alhora, presentarà un cas real en el qual treballa Ecotècnic actualment. "La sostenibilitat no s'ha de prendre com un objectiu estètic o ambiental, sinó com una estratègia de creixement i resiliència empresarial", explica.

Carreras participarà en la taula rodona 'Sostenibilitat: què poden fer les empreses per un futur millor', que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives que el sector privat fa en termes de sostenibilitat, explicar iniciatives per a la prevenció de residus, l'estalvi energètic, el consum responsable, la col·laboració publicoprivada en temes de sostenibilitat, la ciència i la recerca al servei de les societats i la sostenibilitat. La resta de la taula estarà formada per la responsable de Projectes ESG a MoraBanc, Jessica Reynoso; la directora de Sostenibilitat, Comunicació i Relació amb clients a FEDA, Nerea Salvador; i per Jorge Soler en representació de Philip Morris. Tot plegat sota la moderació de la periodista Montse Grau.

Pel que fa a la seva intervenció, Carreras incidirà en l'entorn propici que, per les seves dimensions, disposa Andorra a l'hora d'impulsar col·laboracions entre el sector públic i el privat. "Per les característiques que té Andorra és molt fàcil portar-ho a terme i el que pretenem és fer aquest recordatori", indica. A la vegada, assenyala que per tal que aquestes accions siguin fructíferes "hi ha d'haver un canvi de mentalitat" i que "la gent no vegi la sostenibilitat o la innovació com quelcom normatiu", sinó tot el contrari, una "oportunitat de creixement". "A Andorra hi ha molt potencial i se li ha de treure profit", afegeix.

En línia amb aquest aspecte, recalca que "quan parlem de sostenibilitat no ens referim només al medi ambient, sinó també a àmbits econòmics i socials i a un canvi que considero que és clau per acompanyar aquest procés que és la transició cap a l'economia circular".

stats