La Trobada Empresarial al Pirineu debatrà sobre el nou ordre mundial i es marca un rècord de 900 assistents
La 36a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu tindrà lloc el 12 i 13 de juny a la Seu d'Urgell sota el lema 'L'empresa davant el nou ordre mundial'

Andorra la VellaLa 36a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu tindrà lloc el 12 i 13 de juny a la Seu d'Urgell sota el lema 'L'empresa davant el nou ordre mundial'. L'organització s'ha marcat com a un dels reptes assolir els 900 participants, una fita que es vol aconseguir gràcies al nivell dels ponents i també amb una major difusió, tal com ha posat en relleu el director de la trobada, Josep Serveto.
Serveto ha posat en relleu que la cita empresarial vol continuar "parlant de l'empresa" i de les diferents experiències professionals, continuant apostant perquè el món empresarial sigui "l'eix" de la trobada i també ha incidit en la temàtica escollida, tenint en compte que s'està "redefinint" un nou ordre mundial amb un "entorn totalment incert" i que això té un impacte directe en les empreses, que veuen com entre altres, "les mesures de Trump a nivell geopolític i econòmic" estan redibuixant aquest ordre mundial. En el mateix sentit, el conseller delegat de Creand Crèdit Andorra, Xavier Cornella,ha manifestat que sota el lema escollit "s'abordaran els grans reptes i oportunitats que afronten les empreses en un entorn de canvi constant i potser disruptiu". Així, ha manifestat que se centrarà en la nova conjuntura econòmica global analitzant qüestions com la sostenibilitat, la geopolítica o la transformació digital en un "món més interconnectat i competitiu". Cornella també ha expressat que està "convençut" que la trobada d'aquest any aportarà "una mirada constructiva i eines" que ajudaran les empreses en la presa de decisions i també ha fet èmfasi en els nous "reptes i oportunitats" de la col·laboració transfronterera que exemplifica la cita, tot incidint en el fet que la nova àrea funcional Andorra-Pirineus pot obrir "noves oportunitats" pel que fa a serveis compartits, infraestructures, transport cultura i educació.
El programa
L’esdeveniment s’inaugurarà dijous amb el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, i comptarà amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, el divendres, que farà la seva intervenció a les nou del matí i no a la tarda, com era habitual. Com en cada edició la cita reunirà líders empresarials, economistes, polítics i acadèmics de prestigi per compartir experiències i estratègies per al creixement empresarial i econòmic.
La conferència motivacional que dona el tret de sortida a l’esdeveniment anirà a càrrec de la psiquiatra i conferenciant Marian Rojas Estapé. Seguidament, tindrà lloc la taula d’experiències empresarials lleidatanes. Compartiran escenari Josep Ramon Subirà, CEO de l’empresa My Chef; Esther Saiz, cofundadora d’Intersa Labs; Anna Puigcercós, directora general de Cadí, i Manel Mayoral, propietari de la Galeria Mayoral.
El divendres, després de la intervenció d'Espot, obriran les ponències sobre economia i empresa dos economistes: Miquel Puig, exsecretari d’Afers Econòmics de la Generalitat de Catalunya, exdirector de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i articulista en diferents mitjans de comunicació, i Àngels Fitó, doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, rectora de la UOC, vicedegana del Col·legi d’Economistes de Catalunya i membre del Consell Assessor en política econòmica de Catalunya.
La taula d’estratègies empresarials mostrarà els casos d’èxit en successions familiars. Per un banda, hi haurà la presència de la promotora Vèrtix, amb el president i la consellera delegada Felip i Elena Massot, que explicaran com ha crescut l’empresa. Per altra banda, es donarà a conèixer el cas de l’agència de comunicació Morillas de Barcelona, pionera en la introducció del disseny gràfic i, actualment, amb la tercera generació al capdavant, amb Lluís i Marc Morillas, president i CEO de l’agència.
Seguidament Jordi Termes explicarà el cas d’èxit de Movetia, la consultora de la qual n’és fundador, una ponència que precedirà la taula de start-ups, que reunirà diferents experiències empresarials emergents. Els integrants de la taula seran: Àlex Marfany, CEO de Cellab, (teràpies cel·lulars i genètiques) Montse Vilarrubí, cofundadora d’UnisCool, 'spinoff' de la UdL i Sherbrooke (Canadà) especialitzada en gestió tèrmica eficient; German Romero de la barcelonina acceXible, que amb un test de la parla i amb suport de la IA pot detectar deteriorament cognitiu i el cofundador d’Imascono, Pedro Lozano, que donarà a conèixer la seva expertesa en tecnologies immersives i digitalització de les empreses.
A la tarda, serà moment de fer una mirada a la macroeconomia i la geopolítica. D’una banda, Tomás Muniesa, president de Caixabank, explicarà els reptes de l’entitat en el context econòmic i geopolític actual. De l’altra, Josep Borrell, president del Cidob, alt representant de la UE per a Afers Exteriors i vicepresident de la UE (2019-24), aportarà la seva visió sobre la situació geopolítica mundial.
L’esdeveniment es clourà amb un diàleg entre Josep Serveto i un representant del Govern d’Espanya encara per confirmar.
Com s'ha esmentat, el repte és arribar als 900 assistents en aquesta edició i a mil el 2026, segons ha defensat Serveto, que també ha incidit en el fet que les inscripcions s'obren aquest 1 d'abril i que aquest any, per ajudar també a arribar a la xifra d'inscrits, s'ha fet la presentació de la cita un mes abans.