Bou de mar
Us porto una recepta fàcil rapida i 'resultona'. Si teniu un sopar de compromís i voleu quedar bé, apunteu

En aquesta ocasió us porto una recepta fàcil, ràpida i 'resultona'. Si teniu un sopar de compromís i voleu quedar bé, apunteu.
Ingredients
1 bou de mar
3 ous
1 paquet de barretes Krissia
Conyac, maionesa i pebre vermell dolç
Sal i oli
Elaboració
En la primera part de la recepta, es posa el bou a bullir segons la seva mida:
0,500 kg. a 0,800 kg.: 17 minuts
0,850 kg. a 1,200 kg.: 20 minuts
1,250 kg. a 1,600 kg.: 25 minuts
1,700 kg. a 2,500 kg.: 30 minuts
(És important respectar els temps de cocció)
Es posa a l'aigua un pessic generós de sal, i s'hi posa el bou potes amunt. D'aquesta manera no es perden els sucs del cap. Es comencen a comptar els minuts a partir d'incorporar el bou i que l'aigua arrenqui novament el bull.
Un cop finalitzat el temps, es posa en un bol amb aigua i gel, i es deixa refredar per parar la cocció.
Es bullen també els tres ous uns 10-12 minuts, i reservem.
En un bol apart, es trossegen els ous durs i les barretes Krissia, tot ben petit. En el cas que no agradin, també es poden trossejar les potes del cranc i fer-ho més natural. Seguidament, s'obre el cap del bou amb cura i s'afegeix el suc i la carn a la barreja. Procureu que quedi ben net, ja que serà part de la presentació. Es barreja tot bé fins que quedi integrat.
A continuació, hi afegim dues cullerades generoses de maionesa, ho remenem i incorporem el conyac, amb alegria (2-3 cullerades, una mica a gust del consumidor, però és el que dona el toc). S'acaba amb mitja culleradeta de pebre vermell i es barreja tot bé. Oli i sal al gust.
La presentació és el que donarà el toc 'chic'.
El cap que ha quedat net i s'ha reservat anteriorment ara s'omple amb la barreja. Ben ple, no passa res si vessa. En paral·lel, piquem les potes i les boques amb un morter. Per no fer merder, s'emboliquen en un drap de cuina. S'ha de vigilar de no trencar-les del tot, només obrir-les.
Us garanteixo que quedareu com uns reis, bon profit!
PD: Us deixo la imatge per donar una idea de com ho presento jo!