Gastronomia20/02/2022
Bròcoli en bastonets, la recepta de la cuinera Ada Parellada
La xef del Semproniana explica com fer a casa una recepta que converteix l'hortalissa en un ingredient per sucar en salses
La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa bròcoli en forma de bastonets, que es poden menjar amb les mans i sucats amb la salsa que més agradi.
Ingredients
- 1 bròcoli (500 g)
- 100 g de farina
- 150 g de formatge ratllat
- 2 ous
- Sal
- Pebre
- 1 cullerada de farigola en pols
- 1 cullerada d'anet en pols (o orenga)
- Salsa (al gust)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Talleu per la meitat el bròcoli. Ratlleu-ne els arbrets i el tronxo fins que quedin ben esmicolats. Podeu fer-ho amb un ratllador, a mà, o bé amb un robot de cuina.
- Tot seguit poseu-hi la farina, la sal (de manera alegre), farigola i anet en pols, pebre i un ou. Barregeu-ho amb l’ajut d’una cullera fins que en quedi una massa. Ha de quedar ben humitejat per l’ou.
- Aboqueu la massa que heu preparat en el bol d'una batedora, que coronareu amb una mànega de pastisseria.
- Foradeu la punta de la mànega i aneu fent formes de bastonets amb la massa damunt d'una safata de forn, que prèviament haureu folrat amb paper sulfurat.
- Coeu-ho al forn durant 10 minuts a 180°.
- Passada l’estona, ja tindreu preparades les barretes per sucar-les en la salsa que vulgueu. Pot ser de formatge però també qualsevol altra que us agradi.
Cargando
No hay anuncios
Nota: Aquesta recepta també es pot fer amb les parts menys boniques de les verdures, incloses les fulles de les cols.