Empedrat a l'estil d'un ceviche
El cuiner Oriol Sabé proposa preparar-lo com una bona amanida fresca
21/02/2022
1 min
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, ens proposa una recepta que defineix com una barreja entre els ceviches i els empedrats tradicionals.
Ingredients per a 4 persones
- Tomàquets madurs
- 2 llimes
- Fonoll
- Ceba tendra
- Coriandre
- Api
- Mongetes del ganxet bullides
- Bacallà a daus
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Maduixes
- Daus d’alvocat
- Sal
- All
- Tabasco
- Cristalls de sal
Elaboració
- Comenceu pelant els tomàquets madurs. Si no estan madurs, podeu escaldar-los (posar-los trenta segons en una cassola amb aigua bullent) per poder separar-ne la pell fàcilment.
- Traieu el suc de dues llimes i reserveu-lo.
- Feu un batut que es convertirà en la llet de tigre habitual dels ceviches. Al got de la batedora poseu-hi el tomàquet tallat, uns grans d’all també tallats, una branca d’api, una mica de sal i el suc de les llimes. Bateu-ho fins que quedi ben fi.
- Al plat, primer poseu-hi la salsa que acabeu de fer. Tot seguit els talls de bacallà dessalat, després l’alvocat, unes maduixes tallades per la meitat, les mongetes del ganxet i una mica de ceba tendra i de fonoll (de la part del bulb), tallat finament.
- I, per acabar, amaniu l’amanida fresca que acabeu de fer. Primer poseu-hi una mica de pebre negre, acabat de moldre. Després la pell de llima ratllada, un picant –gotetes de tabasco, distribuïdes per tot el plat–, el coriandre ben picat i uns cristalls de sal.