Gastronomia30/12/2021

Com es fa el llobarro salvatge amb polenta fumada i guisat de bledes? Recepta del cuiner Jordi Sorribas, de Mas Salagros

El cuiner del restaurant Cibus, dins de Mas Salagros, situat a Vallromanes, explica com preparar-lo a casa

Ingredients per al guisat de les bledes

  • ½ manat de bledes fresques
  • ½ cullerada d’all picat
  • 1 cullerada de papada tallada a la brunoise
  • 100 ml d’aigua freda
  • Mantega
  • Sal
Cargando
No hay anuncios

Preparació

  1. Separeu la tija de les fulles de les bledes. Talleu les branques de les tiges a la brunoise, perquè les fareu servir al guisat. Piqueu l'all. Escaldeu les fulles de les bledes en una cassola amb aigua bullent durant dos minuts. Passats els dos minuts, retireu-les-en amb l’ajuda d’una escumadora, i col·loqueu-les en una cassola amb aigua amb gel perquè conservin el color verd.
  2. Tot seguit, traieu les fulles de les bledes i tritureu-les amb l’ajuda d’una batedora o d’una Thermomix durant dos minuts. Afegiu al triturat una mica de l’aigua que heu fet servir per escaldar-les. Coleu-les amb un colador xinès, perquè no en quedin impureses.
  3. Ja podeu començar a fer-ne el guisat. Poseu una mica d'all en una paella; remeneu-ho i poseu-hi la papada. Torneu-ho a remenar. Un cop daurat, poseu-hi els talls de bledes de les tiges. Torneu-ho a remenar. I ara acabeu-ho amb el suc de les bledes. Aneu-lo afegint a poc a poc i lligueu-ho amb daus de la mantega. Remeneu-ho constantment. Saleu-ho. I ja tindreu la salsa feta. Reserveu-la.
Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a la polenta de tomàquets fumada

  • 200 g de polenta blanca
  • 1 rovell d’ou
  • 35 g de formatge
  • 200 ml de nata
  • 330 ml de llet
  • 20 g de mantega
  • 1 cullerada de tomàquet sec
Cargando
No hay anuncios

Preparació

  1. Col·loqueu la llet, juntament amb la nata, en una cassola i porteu-ho a ebullició. Quan arrenqui el bull, poseu-hi la polenta a poc a poc i sense parar de remenar-ho amb unes varetes de cuina. Notareu que anirà espesseint a mesura que ho aneu remenant. Llavors serà el moment de tirar-hi el formatge. Quan s’hagi fos, poseu-hi el tomàquet sec i remeneu-ho ben bé.
  2. Apagueu el foc i tireu-hi el rovell d’ou. Remeneu-ho de nou tot junt. I ara serà el moment de posar-hi la mantega. Un cop està acabada la polenta, ja podreu començar a marcar el llobarro.
  3. En una paella a part, tireu-hi un raig d’oli d’oliva i de sal. A sobre poseu-hi els talls del llobarro, nets. Poseu-ne la pell tocant a la paella. Premeu-los amb els dits perquè s’hi fregeixi bé, i rectifiqueu-lo de sal. Un cop tombada la pell, tombeu el tall.
  4. Ja podreu emplatar. Al fons del plat, el guisat de bledes. En un costat, la polenta. Després, el llobarro. I decoreu el plat amb uns brots de pèsols.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!