Mònica Dòria, la primera andorrana en una final Olímpica

L'atleta andorrana ja ha fet història en ser la primera esportista d’Andorra en arribar a una final olímpica

Mònica Dòria
Joel Picón
31/07/2024
1 min

Andorra la VellaMònica Dòria s'ha classificat per a la final de canoa individual als Jocs Olímpics de París, obrint la possibilitat de guanyar una medalla. La palista andorrana va obtenir el tercer millor temps, situant-se primera inicialment, però l’australiana Jessica Fox i la txeca Gabriela Satkova la van superar.

L'atleta andorrana ha fet història en ser la primera esportista d’Andorra en arribar a una final olímpica. Aquesta classificació arriba després d'una penalització que la va deixar fora de la final de caiac.

Dòria va fer una baixada perfecta a les semifinals, sense penalitzacions, demostrant gran concentració i superant les dificultats del traçat. Tot i fer el millor temps inicial, va ser superada per Fox i Satkova. Dotze palistes han passat a la final, on quatre es quedaran sense premi. L’objectiu del diploma olímpic i el somni de les medalles són ben vius. La final es disputarà a partir de les 17.25 hores.

Les classificatòries

La palista Mònica Dòria es va classificar el passat dimarts per a les semifinals de l’eslàlom de canoa (C-1) dels Jocs Olímpics de París, després de fer un 3r lloc i un 19è lloc. Amb tot, va quedar 3a en la general. Després de l’error a la semifinal de K-1 que la va deixar fora de la final per una penalització de 50 segons, l’andorrana es va mostrar més concentrada durant els dos descensos.

stats