Les grans aerolínies nord-americanes veten els trofeus de caça major
La polèmica de la mort del lleó Cecil fa revisar a les companyies les polítiques per al transport de la fauna salvatge dissecada
WashingtonLes principals aerolínies dels Estats Units –United Airlines, American Airlines i Delta– han decidit prohibir el transport en els seus avions de trofeus de caça major, després de la polèmica per la mort del lleó Cecil de Zimbàbue a mans d'un caçador nord-americà.
La primera a anunciar la mesura va ser Delta, amb vols directes entre els EUA i Sud-àfrica, que a partir d'ara prohibeix el transport com a càrrega de trofeus a tot el món de lleons, lleopards, elefants, rinoceronts i búfals", ha explicat la companyia nord-americana.
Delta ha matisat que fins ara la seva política era la d'acceptar només aquells trofeus que complissin "de manera estricta" amb totes les regulacions governamentals en relació a les espècies protegides, i ha avançat que la "revisarà" respecte a altres trofeus de caça diferents dels dels animals esmentats.
Hores després del comunicat de Delta, les altres dues grans aerolínies dels EUA, United Airlines i American Airlines, també van anunciar prohibicions en el transport de trofeus de caça dels cinc animals esmentats.
La mort del lleó Cecil a mans del nord-americà Walter James Palmer ha desencadenat una onada de crítiques als Estats Units, internet i les xarxes socials, mentre diversos ciutadans s'han concentrat davant de la clínica del dentista resident a Minnesota, que porta tancada diversos dies.
A més, el Servei de Pesca i Vida Silvestre dels Estats Units ha obert una investigació sobre el cas i ha assegurat que "comparteixen" l'interès de Zimbàbue en la protecció de les espècies amenaçades i que investiguen si la mort del lleó va poder estar connectada amb una xarxa il·legal de tràfic d'animals.
Segons la Força Especial per a la Conservació de Zimbàbue (ZCTF, en anglès), Palmer va participar el 6 de juliol en una cacera nocturna al Parc Nacional de Hwange, a l'oest del país. El lleó Cecil, de 13 anys d'edat, va ser atret amb una presa amarrada a un vehicle com a esquer per poder-lo abatre fora del parc, de manera que tècnicament ja no seria il·legal caçar-lo.
"Palmer va disparar a Cecil amb un arc i una fletxa, però aquest tret no el va matar. El van rastrejar fins que el van tornar a trobar, 40 hores més tard, i li van tornar a disparar amb una arma", va explicar el president de la ZCTF, Johnny Rodrigues.