França enregistra la participació més alta d'unes eleccions legislatives en tot el segle XXI

A migdia, al voltant de les 12:00, la participació ha arribat al 26,63%

El copríncep francès Emmanuel Macron vota en la segona volta de les eleccions legislatives, en la mesa electoral de le Touquet-Paris-Plage
Joel Picón
07/07/2024
2 min

Andorra la VellaFrança celebra la segona volta de les eleccions legislatives anticipades, amb una participació ciutadana que ha marcat un rècord històric des de 1981. A migdia, al voltant de les 12:00, la participació va arribar al 26,63%, una dada que reflecteix l'interès creixent de la població en aquest procés electoral crucial. De fet, Al voltant de les 17.00, la participació ciutadana va ascendir a 59,71%, la més alta en 43 anys. La signatura Ipsos estima en 67% la participació general en aquesta jornada.

Un total de 49,5 milions de persones estan convocades a les urnes per renovar 577 escons a l'Assemblea Nacional. En aquesta segona volta, estan en joc 501 escons, després que 76 diputats fossin elegits directament en la primera volta el passat 30 de juny.

Diverses figures polítiques destacades ja han exercit el seu dret a vot. Entre elles es troben el president Emmanuel Macron, el primer ministre Gabriel Attal i Éric Ciotti, líder dels Republicans, el partit de la dreta tradicional. La seva participació simbolitza la importància d'aquestes eleccions per al futur polític de França.

Resultats de la Primera Volta

En la primera ronda de les eleccions legislatives, el partit d'ultradreta Agrupació Nacional va obtenir el 33,1% dels vots, posicionant-se com la força més votada. La coalició d'esquerra Nou Front Popular va aconseguir el 27,99%, mentre que Junts, l'aliança centrista de Macron, va quedar en tercer lloc amb el 20,04% dels sufragis.

Aquests resultats reflecteixen un panorama polític fragmentat i competitiu, amb un electorat profundament dividit. Aquesta segona volta electoral és decisiva per definir la composició final de l'Assemblea Nacional i determinar l'estabilitat del futur govern. La participació elevada suggereix que els ciutadans són conscients de la importància d'aquesta jornada i estan decidits a influir en el curs polític del país.

stats