FALLIDA BANCÀRIA
Internacional10/04/2011

El govern del Regne Unit reclamarà als tribunals que Islàndia pagui per la fallida bancària

Després que els ciutadans islandesos hagin refusat per segona vegada indemnitzar els inversors d'Icesave, el govern britànic recorerrà a la via judicial per recuperar els diners que va avançar als estalviadors britànics quan el banc islandès va fer fallida

Efe
i Efe

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern del Regne Unit ha afirmat avui que acudirà als tribunals per recuperar els diners que va avançar als estalviadors britànics del banc islandès Icesave després de la fallida de l'entitat financera l'octubre del 2008. El secretari cap del Tresor, Danny Alexander, ha expressat la seva "decepció" pel resultat del referèndum celebrat el dissabte, en què la majoria dels islandesos van rebutjar una llei que hauria permès cobrar aquests diners. Alexander ha assenyalat que "sembla que el procés acabarà ara als tribunals".

"Hi ha un procés legal en marxa i seguirem amb ell per intentar assegurar que se'ns tornin els diners que el govern britànic ha pagat en els últims anys", ha declarat en un programa del canal de televisió BBC1. El secretari ha precisat que es planteja presentar la demanda davant un tribunal de l'Àrea Econòmica Europea (AEE). El polític també ha dit que al Regne Unit "se li deu una quantitat molt substanciosa de diners, diversos milers de milions de lliures", que es van avançar als dipositaris britànics del banc Icesave i d'altres entitats islandeses que van fer fallida amb la crisi."Teníem una obligació envers la gent d'aquest país que va estalviar amb aquests bancs i ara tenim l'obligació de recuperar aquests diners, i continuarem insistint fins que ho aconseguim", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

Els islandesos van rebutjar en un referèndum una llei per indemnitzar 300.000 estalviadors britànics i holandesos, clients del banc Icesave, segons s'ha sabut avui després d'un recompte inicial dels vots. Aquesta és la segona vegada que els ciutadans d'Islàndia rebutgen en una consulta popular efectuar aquests pagaments, que ascendeixen a uns 3.474.000 d'euros. La incertesa sobre la quantitat total a pagar per Islàndia, amb una població de tot just 320.000 habitants, a causa sobretot de la inestabilitat de la corona islandesa, va ser un dels principals arguments destacats pels opositors a la llei i una de les raons que van poder haver impulsat el vot negatiu.

Atès que, després de dos referèndums en contra, no s'ha pogut resoldre la disputa entre els països de forma negociada, el conflicte sobre les indemnitzacions als estalviadors estrangers de l'Icesave es dirimirà ara segurament als tribunals europeus.