L'Estat Islàmic perd terreny dins la ciutat de Mossul
Les forces progovernamentals ja controlen diversos barris a l'est de la ciutat i zones a la rodalia de l'oest, mentre l'Estat Islàmic exigeix a les famílies els nens més grans de nou anys per combatre l'ofensiva
BagdadLa ciutat iraquiana de Mossul viu combats a diverses bandes entre les forces progovernamentals i els jihadistes de l'Estat Islàmic. D'una banda, les milícies xiïtes Multitud Popular han conquerit una superfície de 45 quilòmetres quadrats a l'oest de Mossul i han alliberat petites poblacions i mort desenes de terroristes.
De l'altra, els barris de l'est Al Samah, Al Jadraa, Al Qudis i Al Karama ja han enderrocat les banderes terroristes amb l'entrada de les forces especials iraquianes, tot i que els enfrontaments continuen.
Tall de subministraments
Part de l'estratègia progovernamental es basa a tallar tota mena de comunicacions entre les diverses milícies que formen l'EI per accelerar la seva derrota. Entre les operacions realitzades han tallat la ruta de subministraments entre Mossul i Tel Afar, el feu més important de l'EI a l'oest de la província de Nínive. També s'ha tallat el contacte dels extremistes entre aquesta última regió i la província de Saladí, situada al sud.
Entre els territoris que han perdut els terroristes hi figura el llogaret d'Ain al Yahsh, que era de vital importància per a l'EI de cara al finançament, amb jaciments de petroli i oleoductes.
L'Estat Islàmic, sense pietat en els últims sospirs
El grup terrorista ha llançat un atac a uns 100 quilòmetres al sud de la ciutat, a la localitat d'Al Shirqat, en què ha mort 7 soldats iraquians. Per contrarestar l'ofensiva, l'Estat Islàmic ataca sistemàticament les localitats properes a Mossul i executa massivament centenars de persones a la mateixa ciutat i a la rodalia. Segons ha comunicat l'ONU, els jihadistes han executat 430 persones, entre les quals mig centenar de terroristes per intent de deserció. La resta són funcionaris públics i civils.
L'ONU també ha denunciat el segrest de nens més grans de nou anys que l'Estat Islàmic reclutaria per combatre l'ofensiva. Segons la portaveu de l'Oficina de Drets Humans de les Nacions Unides, Ravina Shamdasani, els jihadistes "truquen porta per porta" o ordenen a través d'altaveus instal·lats en vehicles que circulen per la ciutat que totes les famílies els lliurin els seus fills de 9 i 10 anys. Els terroristes adverteixen que en cas de desobediència seran castigades.