Almenys 15 morts en un atac contra la seu de l'ONU a Somàlia
18 persones més han resultat ferides després d'un assalt de la milícia integrista Al-Shabab, vinculada a Al-Qaida
Mogadiscio P { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys 15 persones han mort i 18 més han resultat ferides després d'un atac de la milícia integrista Al-Shabab a la seu de l'ONU a la capital del país, Mogadiscio.
El ministre d'Interior de Somàlia, Abdikarim Guled, ha precisat que entre les víctimes mortals hi ha 4 treballadors estrangers, 4 guàrdies de seguretat i 7 assaltants d'Al-Shabab. Els ferits són civils que passaven a prop de l'edifici i policies.
Les tropes de la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) han assegurat que han recuperat el control del recinte de l'ONU, que primer hauria estat atacat al migdia per un cotxe bomba i després mitjançant un assalt per part dels milicians.
El representant especial de la Unió Africana a Somàlia, Mahamat Saleh, ha lamentat i ha rebutjat l'atac terrorista a la capital del país: “Aquests atacs només van dirigits a interrompre la voluntat del poble somali per recuperar-se d'anys de violència a Somàlia, i no impediran els nostres esforços col·lectius per seguir recolzant als somalis en la reconstrucció del seu país."
Per la seva banda, en un missatge difós al Twitter, la milícia Al-Shabab ha considerat l'ONU com “un mercader de mort i una força satànica del mal amb un llarg i vergonyós historial de difusió de pobresa, dependència i descrèdit”.
Al-Shabab, que el mes de febrer passat va anunciar la seva unió a Al-Qaida, lluita per instaurar a Somàlia un estat islàmic de caire wahabí, una branca de l'islamisme Sunnita.
Les forces aliades formades per l'Exèrcit de Somàlia, les Forces Armades d'Etiòpia i diferents milícies a favor del govern, lluiten contra Al-Shaab, que encara controla bona part del centre i el sud de Somàlia.
Somàlia està en estat de guerra des de l'any 1991, quan el dictador Mohamed Siad Barré va ser derrocat i el país va quedar sense un govern efectiu, fet que va provocar que zones del país quedessin en mans de milícies radicals islàmiques, diferents clans i delinqüents armats.