Internacional02/09/2019

Oscar Camps: "Espanya ens va dir, des del minut 1, que no faria res"

El fundador de l'ONG Open Arms diu que no van demanar desembarcar en un port espanyol per la distància i la situació d'emergència que es vivia a bord

Ara
i Ara

BarcelonaEl fundador de l'ONG Open Arms, Oscar Camps, ha criticat aquest dilluns que, durant els 17 dies que el vaixell de l'entitat va estar pendent de desembarcar els migrants rescatats al Mediterrani, el govern espanyol no els va oferir cap tipus d'ajuda. En una entrevista al 'El món a RAC1', l'activista ha subratllat que no van demanar desembarcar en un port espanyol perquè eren massa lluny i la situació a bord era "molt complicada".

Camps ha criticat, així, l'actitud de l'executiu socialista i les paraules de la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, assegurant que quan el govern espanyol va oferir algun port, la situació al vaixell era molt complicada i que, de fet, es va haver de rescatar persones que es llençaven per la borda moguts per la desesperació. Camps ha explicat que només ha mantingut comunicacions amb el ministre Ábalos, però que els missatges eren "sense retorn". En canvi, ha relatat que Pedro Sánchez sí que va trucar a Richard Gere quan aquest va visitar el vaixell.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, Camps ha admès que es van sentir "torpedinats" per les iniciatives del govern espanyol, que "no va enviar ni el cònsol" malgrat veure que un vaixell espanyol estava "segrestat" dins de territori italià i amb una sentència judicial favorable. L'activista ha explica també que el vaixell estarà "bloquejat" com a mínim fins al 10 de setembre, perquè estan pendents d'una inspecció sanitària.

Cargando
No hay anuncios

Per a Camps la pressió migratòria al sud d'Espanya, per exemple, és "ridícula" en comparació amb la que pateix Grècia, ja que ha disminuït un 30%. En canvi, situa Barajas i el Prat com un "problema" en la "immigració irregular massiva". A parer de l'activista, la posició de la Comissió Europea respecte a aquesta problemàtica és "cínica", ja que només el 8% de les persones arribades a Itàlia ho han fet en un vaixell humanitari.