Els 'papers de Panamà' esquitxen Marine i Jean-Marie Le Pen, segons 'Le Monde'

Col·laboradors de l'actual líder de l'ultradretà Front Nacional haurien creat una xarxa d'empreses en paradisos fiscals per blanquejar diners. L'expresident del partit hauria utilitzat un testaferro per treure de França 2,2 milions d'euros

Investiguen Marine Le Pen  Per finançament il·legal del FN El conflicte familiar obre una crisi de partit
Ara
05/04/2016
2 min

BarcelonaEls 'papers de Panamà' podrien esquitxar el partit d'ultradreta francès Front Nacional (FN) i, concretament, l'actual líder de la formació, Marine Le Pen, i el seu pare i expresident del partit, Jean Marie Le Pen.

Segons les informacions revelades aquest dimarts per 'Le Monde', el cercle de col·laboradors de Marine Le Pen, entre ells l'expert comptable Nicolas Crochet -autor del programa econòmic del FN per a les presidencials de 2012-, van crear una xarxa d'empreses basades en paradisos fiscals per blanquejar diners.

El prestigiós rotatiu francès parla de societats pantalla basades a Hong Kong, Singapur, les Illes Verges britàniques i Panamà, que haurien permès a l'entorn de la líder xenòfoba treure diners de França burlant la vigilància dels serveis antiblanqueig del país.

Entre els implicats figura també l'empresari Frédéric Chatillon, exdirigent del FN i amic personal de Marine Le Pen, que juntament amb Crochet hauria tret 316.000 euros de França just després de les presidencials de 2012. L'empresa de Chatillon es va convertir el 2012 en el prestatari exclusiu del FN de serveis de comunicació durant la campanya electoral d'aquest any.

Tant l'empresari com Crochet es troben imputats per la justícia francesa dins d'una investigació oberta sobre el presumpte finançament il·legal de la campanya de Marine Le Pen el 2012 i de les legislatives d'aquest mateix any.

Segons 'Le Monde', els 'papers de Panamà' també deixen al descobert que el fundador del FN, Jean-Marie Le Pen, va poder valer-se d'un testaferro per treure de França, a través d'empreses pantalla, un "tresor" de 2,2 milions d'euros en bitllets bancaris, accions i lingots i peces d'or. El polític ultradretà i la seva dona haurien utilitzat del seu exmajordom i home de confiança, Gérald Gérin, per obrir un conglomerat de societats, algunes d'elles amb la cooperació del bufet d’advocats Mossack Fonseca, que els va servir per treure del país aquests diners.

stats