Internacional 05/07/2024

Plega el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, per la patacada electoral

Rishi Sunak s'ha dirigit a la població per anunciar la seva dimissió i ha indicat que els votants han enviat "un missatge clar" i que la seva opinió "és l'única cosa que importa"

ARA Andorra
1 min
Rishi Sunak, exprimer ministre del Regne Unit

Andorra la VellaEl primer ministre del Regne Unit en funcions, Rishi Sunak, ha anunciat aquest divendres que dimitirà com a líder del Partit Conservador un cop es triï un nou successor, després de la contundent derrota de la seva formació a les eleccions generals d'aquest dijous. Sunak ha fet aquest anunci durant una compareixença a Downing Street abans de presentar la seva renúncia com a cap de Govern al rei Carles III, un càrrec que assumirà el líder laborista, Keir Starmer. Al Regne Unit, el canvi de primer ministre es realitza immediatament després de les eleccions.

Rishi Sunak s'ha dirigit a la població per anunciar la seva dimissió i ha indicat que els votants han enviat "un missatge clar" i que la seva opinió "és l'única cosa que importa". "És un dia difícil, però deixo aquest treball honrat d'haver estat primer ministre del millor país del món", ha afegit.

stats