BARÇA
Misc15/10/2020

És “impossible” obrir el Camp Nou

La Generalitat descarta la proposta de 1.000 seguidors contra el Ferencváros

Martí Molina
i Martí Molina

BarcelonaEl Barça no podrà obrir encara el Camp Nou i haurà de jugar el partit de Champions contra el Ferencváros a porta tancada. Tot i que el club havia elaborat un protocol per permetre que tornés una part de l’afició a l’estadi, tan sols un 1% el primer dia, la Generalitat veu “impossible” autoritzar-ho degut a la situació actual. Així ho ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Al club comenten que encara no han rebut la comunicació oficial de part del Procicat, però ja donen per fet que no podran obrir encara les portes als aficionats la setmana vinent, quan hi ha el debut europeu contra el Ferencváros, el dimarts 20. “Amb la situació actual és molt difícil que ens puguem plantejar que hi hagi públic als estadis. No podem avançar-nos, ho anirem valorant. Però ara, per un primer partit, no”, justificava la consellera Vergés. En qualsevol cas, al club estan a l’espera de rebre el document amb la resposta negativa, on confia trobar la justificació concreta per part del Procicat. I, a partir d’aquí, treballar-hi per a futurs partits.

Cargando
No hay anuncios

La proposta del Barça era de mínims: tan sols 1.000 aficionats a l’estadi la setmana vinent. És l’equivalent a un 1% de l’aforament del Camp Nou. Després se’n volien fer entrar 10.000 contra el Dinamo de Kíev i 25.000 contra el Juventus. Però, segons consta als despatxos nobles del club, el gran problema no és la quantitat de públic, que quedaria més que ben repartit en un estadi obert i amb 100.000 seients, sinó les aglomeracions que es produirien en les entrades i sortides. I això que s’havia treballat amb la tesi que els aficionats sortissin de manera esglaonada, amb intervals de temps, i que se’ls prengués la temperatura als accessos.

“Espai net i segur”

El protocol, titulat Espai net i segur, parteix del que ja s’havia treballat a l’estiu per al partit de vuitens de final de Champions contra el Nàpols. Ara, l’entitat havia polit i presentat aquesta proposta, aprofitant que la UEFA havia autoritzat un aforament del 30% en les competicions europees. Sempre, esclar, que les autoritats de cada país hi donessin el vistiplau. Encara que la proposta del Barça era menys ambiciosa, no ha tirat endavant.

Cargando
No hay anuncios

El Barça té molta pressa per tornar a obrir les portes del Camp Nou. A part del component romàntic de tenir públic a l’estadi, hi ha la qüestió econòmica. I és que el club perd diners a cada partit que passa sense gent. La partida corresponent a l’estadi suposava, la temporada 2018/19, 212 milions d’ingressos. L’any passat, amb la pandèmia, se’n van deixar d’ingressar 50 (162). I aquest curs la previsió baixa fins als 98 milions, sempre que pugui reobrir-se el Camp Nou abans de Nadal i estar a ple rendiment a partir del febrer, una possibilitat que, vista l’evolució de la pandèmia, sembla molt difícil que es pugui arribar a complir.

Les pèrdues del tancament

Tenir el Camp Nou tancat costa diners. El club estimava que, en el partit de Champions de la temporada passada contra el Nàpols, que finalment es va jugar sense públic, es van deixar d’ingressar uns sis milions d’euros, entre la venda d’entrades, el Seient Lliure i altres productes com la restauració i les llotges privades. Però a aquesta quantitat cal sumar-hi els diners que s’han de retornar als socis abonats, com a compensació. S’hi afegeix una altra qüestió, i és que els patrocinadors del club també poden arribar a reclamar una compensació per haver perdut visibilitat. Per ara, asseguren des del Barça, aquest tercer punt no s’ha donat però podria arribar a passar si l’estadi està gaires més dies tancat.

Cargando
No hay anuncios
El vot de censura serà l’1 i 2 de novembre

El vot de censura se celebrarà per Tots Sants i el referèndum durarà dos dies. Ahir a la tarda el Barça va remetre a la secretaria general de l’Esport el protocol per organitzar la votació, que durarà dos dies (diumenge 1 i dilluns 2 de novembre) i es farà en diferents seus. El club no ha concretat quines seran, però estaran repartides pel territori, a Catalunya i a la resta d’Espanya. En aquest punt, el club ha demanat permís a la Federació Catalana i a la Federació Espanyola per poder utilitzar les seves seus. El Barça justifica que es faci servir aquesta fórmula per “facilitar la participació i la conciliació dels socis amb les seves obligacions laborals i familiars”. El protocol el revisarà el Procicat, que hi ha de donar el vistiplau per tirar endavant la votació. La moció de censura, impulsada pel soci i precandidat Jordi Farré, que va comptar amb el suport d’altres precandidats i entitats blaugranes, va superar amb escreix les 16.520 butlletes necessàries per forçar la votació. En va recollir 20.687 i 19.380 van ser validades.