Gent valenta amb ganes d’apostar
La Lliga Femenina Endesa va tancar dissabte la seva primera volta i ja se saben els vuit equips que disputaran la Copa de la Reina. La jornada de dissabte va ser capaç de generar un gran interès, però la competició necessita seguir creixent per no perdre pistonada respecte a la màxima divisió de futbol, que compta amb el Barça, l’Atlètic de Madrid, la Reial Societat i ara també el Madrid com a grans altaveus. Roberto Íñiguez, entrenador del Perfumerías Avenida, té clar el camí. “Jo vaig sortir del San Viator de Vitòria, i si fa deu anys m'haguessin dit que hi hauria més noies que nois practicant bàsquet no m'ho hauria cregut. Algú ha de veure-ho i adonar-se que aquestes esportistes es convertiran en consumidores. Cal obrir els ulls. La lliga està creixent i evolucionant. Els mitjans de comunicació s'estan animant perquè veuen que hi ha un retorn. Necessitem gent valenta que hi vegi un nínxol de mercat i hi aposti", diu.
L'aposta de clubs com el València Basket o el Casademont Saragossa li està anant bé a la lliga. "Els clubs s'han anat animant alhora que han anat comprovant que el retorn és molt positiu. Han vist que l'aposta és gratificant. Això ha provocat alguns moviments, com que algunes jugadores de qualitat han tornat. Als abonats els ha interessat el tema i els patrocinadors estan més convençuts que mai", argumenta el tècnic basc. El sector té clar que la irrupció de l’equip valencià pot produir un efecte dòmino i tothom intueix quin és el següent moviment que seria beneficiós. "Faltaria que clubs com el Barça o el Madrid fessin el pas. El més llest, el que primer s'hi atreveixi, triomfarà", opina Íñiguez. "El que seria la bomba és que clubs com el Madrid o el Barça apostessin pel bàsquet femení", corrobora Lucas Mondelo, l’entrenador català que compagina la banqueta del Toyota Antelopes al Japó amb la de la selecció espanyola.
“Seria important que més equips masculins apostessin per tenir una secció femenina i penso en clubs com el Madrid o el Barça. Això permetria disposar de bons recursos per treballar i les mateixes instal·lacions", argumenta Anna Cruz, que fa uns dies es va desvincular de l’Araski. Els Estats Units són un bon exemple. La WNBA comparteix amb la NBA sistema de treball i estàndards de qualitat, dos aspectes que ajuden a donar una imatge molt professional de tots els seus partits o esdeveniments. Molts dels treballadors de la WNBA han passat per la NBA i altres s'hi formen, cosa que assegura una comunicació impecable i unes sinergies molt profitoses.