El jutge Manuel García-Castellón descriu al llarg de 14 pàgines la història del procediment dels àudios de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, l’excomissari Villarejo i Juan Villalonga -l’amic i company de pupitre de José María Aznar, que el va fer president de Telefónica-, la peça anomenada número 5 del cas Tàndem-Villarejo, per citar Corinna a prestar declaració com a imputada sobre la sospita d’un presumpte encàrrec al policia jubilat per investigar una presumpta deslleialtat de la seva empleada domèstica, l’espanyola Noelia Muñoz.
El jutge deixa entendre que, si bé va ser ell qui va promoure la cooperació judicial amb el fiscal de Ginebra Yves Bertossa -que va obrir diligències sobre el rei emèrit el juliol del 2018-, els documents enviats a Espanya van acabar a la Fiscalia del Tribunal Suprem (TS). El jutge entén que aquest material presentava connexió amb els delictes que s’investigaven a l’Audiència Nacional. Encara que la veritat és que la peça dels àudios de Corinna-Villarejo-Villalonga del 2015 va ser arxivada el setembre del 2018.
Una investigació sobre l’empleada de Corinna
En la part de la resolució dictada ahir que més clarament revela el seu sentiment de ser apartat de la causa de Joan Carles I, el jutge assenyala que ignora el curs de les investigacions de la Fiscalia a Suïssa, encara que “s’ha tingut coneixement” que les dades s’han remès a la Fiscalia del TS.
El jutge, doncs, decideix demanar un informe a la Fiscalia Anticorrupció sobre la connexió dels delictes que s’investiguen a Suïssa i a l’Audiència Nacional, però aquesta petició és purament formal, perquè ha decidit reobrir el procediment pel seu compte. La Fiscalia només pot acatar o recórrer la interlocutòria davant la sala penal de l’Audiència Nacional. Però el que crida més l’atenció és que el jutge vol reprendre la causa amb el tema de l’empleada Noelia Muñoz, que treballa amb Corinna, i ho segueix fent en l’actualitat, des de fa molts anys. No hi ha cap indici als àudios més enllà d’una referència inconcreta sobre la presumpta investigació.
Fonts pròximes a la defensa de Corinna a Londres vinculen aquesta citació del 8 de setembre -coincidint amb l’obertura de l’any judicial per part de Felip VI al Tribunal Suprem- amb el judici contra l’excomissari Villarejo que tindrà lloc a l’Audiència Provincial de Madrid el 18 de setembre. El judici versa sobre les presumptes calúmnies de Villarejo contra el llavors director del CNI, Félix Sanz Roldán.
Corinna ha sigut cridada a declarar com a testimoni per la defensa de Villarejo, però ella té els seus propis comptes pendents amb Sanz Roldán, a qui acusa d’haver-los amenaçat de mort a ella i als seus fills durant una visita que li va fer a Londres a “títol particular” el juny del 2012. “Aquesta citació està motivada per raons polítiques. Volen desacreditar Corinna davant el judici del 18 de setembre, en què ella és testimoni. I ens defensarem”.