22/07/2020

Una feminista radical a l’ascensor

Sovint se senten opinions enceses que asseguren que el feminisme demonitza l’home, i només per aquest motiu ja valdria la pena fer-se’n, de feminista. Diuen que demonitzar l’home és de feminista radical, que, ben mirat, és l’única manera de ser-ne, radicalment, no ho seràs per hores: “de tres a sis de la tarda soc feminista, de vuit a deu deixo de ser-ne. A primera hora en soc però no de forma radical. Radicalment en soc només d’una a dues cada migdia”; “els dilluns mai, però absolutament mai, soc feminista radical, els dimecres sí, sempre radical”; “de desembre a abril no soc radical, no vull que em coincideixi amb Nadal, trobo que no casen bé les dues coses, però a partir de la Mare de Déu de Montserrat em radicalitzo i soc una feminista ferotge, abans mai!”

Hi ha dones que diuen que no són feministes i acostumen a ser les mateixes que et diuen que elles només tenen amics homes, mascles volen dir, i que amb les dones no s’hi entenen, que s’hi avorreixen. Ho diuen perquè no llegeixen el diari de fa temps. Només cal obrir un diari i fullejar-lo una mica per sobre per adonar-se que els homes tenen molts motius per ser demonitzats. I sempre per mèrits propis, no es deixen ajudar en això, ells tots sols se’n surten de meravella. Passaria el mateix si ara et posessis a estudiar la carrera de geografia i història. La d’imbècils que la protagonitzen és esfereïdora i si tens una mica d’enteniment et poses a demonitzar-los bastament i sense poder-ho remeiar. De fet, ser home i no avergonyir-se’n és una de les conseqüències de no informar-se sobre aquest assumpte. Qualsevol individu una mica espavilat que es reconegui com a home hauria d’evitar la fatxenderia mascle, perquè, francament, és anar a petar de dret al ridícul.

Cargando
No hay anuncios

Hi ha dones, però sobretot molts homes, que diuen que potser les feministes radicals n’estan fent un gra massa, que també hi ha homes bons, i és llavors quan es posen a parlar de les bondats de Jesús de Nazaret, el Pare Noel o l’Emilio Aragón, quan totes aquí sabem que cap dels tres té titola.

Moltes dones asseguren que no són feministes perquè a elles no els importa que els mascles els tirin floretes. Doncs ves amb compte, maca, perquè comencen amb poncelles però poden acabar tirant-te el test sencer. Són les mateixes que assenteixen, fent que sí amb el cap, quan algun d’aquests mascles segueix dient que té por de pujar a un ascensor a soles amb una dona perquè ja no sap com dirigir-s’hi. Mira, noi, dient “bon dia” n’hi haurà més que suficient, no hi ha cap dona que en aquesta situació et fumi d’entrada i sense avisar una coça als testicles i amb un esprai de pebre t’encegui els ulls preveient la típica violació d’ascensor. Clar que si aquest home té por de pujar a l’ascensor perquè coneix la dona que s’hi troba, que potser és la seva, aquí ja estaríem parlant de tot un altre problema que, possiblement, pugui resoldre’s amb un bon advocat i una mica de teràpia. Sigui com sigui, no deixa de ser intrigant que molts d’aquests mascles tinguin por d’una dona, aparentment no armada, dins d’un ascensor, i no temin els efectes, palpables, del canvi climàtic. De totes maneres no cal que pateixin més, perquè amb la crisi del covid-19 les autoritats sanitàries (¿qui ens havia de dir que la sanitat es convertiria en “autoritat”, oi?) recomanen pujar als ascensors d’un en un.

Cargando
No hay anuncios

Tot i que el feminisme demonitzi els homes, les bones esposes saben que d’ells sempre se’n pot aprendre alguna cosa, com ara, i sense anar més lluny, la seva llegendària i masculina capacitat d’abstracció que, juntament amb una hàbil i contundent gestió del silenci, consisteix en no contestar mai a la primera i fer veure que estan molt capficats en algun assumpte de vital importància que ells acostumen a anomenar “feina”. “Un moment, ara no puc, que estic treballant” és una frase que, com a bona esposa, i a risc que et demonitzin, has d’incorporar, des d’ara mateix, al teu repertori.