BARÇA

Font rellançarà econòmicament el Barça de la mà de l'univers 'start-up' català

El precandidat es marca l'objectiu d'arribar als 1.400 milions d'ingressos al final del mandat

Victor Font ha presentat el seu projecte econòmic
i Martí Molina
08/01/2021
3 min

BarcelonaVíctor Font va fer una demostració de força en la presentació de la seva proposta econòmica per rellançar el Barça. El precandidat de Sí al Futur ha presentat nous membres del seu consell directiu, en què destaquen noms rellevants de les start-up catalanes. Amb aquests emprenedors, joves i acostumats a les noves tecnologies i al mercat digital, vol aconseguir no només sanejar a curt termini el club, sinó arribar als 1.400 milions d’ingressos el 2026, quan finalitzaria el seu mandat.

Iñaki Ecenarro, fundador de Trovit; Oscar Pierre, fundador i director general de Glovo; Manel Sarasa, emprenedor en sèrie, i José Manuel Villanueva, cofundador de Privalia, són els emprenedors que acompanyaran el precandidat si guanya les eleccions el 24 de gener. A ells s’hi afegeixen altres noms propis destacats de l’ecosistema empresarial català, com Xavier Carbonell, conseller delegat del grup d’instrumental mèdic Palex; Joaquim Uriach, president del grup farmacèutic Uriach, i Luis de Val, fundador de YouPlanet i expert en la distribució d’obres audiovisuals.

Els cinemes Bosque van acollir dilluns la presentació d’aquest equip directiu, que s’encarregarà de redreçar les finances blaugranes. Víctor Font buscava i trobava la fotografia que servís per explicar als socis que el seu projecte va més enllà d’una simple declaració d’intencions, i que és fidel a la seva filosofia d'acumular el màxim de talent especialitzat possible entre els membres del seu consell. Quan només queden un parell de dies perquè els aspirants a la presidència entreguin les butlletes de suport al club -un tràmit que Font podrà superar sense gaires dificultats-, els precandidats premen l’accelerador i des de l’equip de Sí al Futur van voler ensenyar l’altre punt fort de la seva precandidatura: l’àrea econòmica. El segon, després que la setmana passada el precandidat anunciés que Xavi Hernández i Jordi Cruyff portarien la batuta esportiva si ell guanya les eleccions.

“Repensar el model de negoci”

Font és empresari del sector de les telecomunicacions i se sent còmode quan parla de números i del negoci digital. Per això, a part de mantenir vies d’ingressos tradicionals, va posar l’accent en la necessitat de “repensar l’estructura econòmica i el model de negoci” del Barça. Així, creu que al final del seu mandat, el 2026, haurà pogut arribar als 1.400 milions de facturació. Això provocaria que el club tingués anualment entre 100 i 200 milions de benefici. “Això allunyaria el risc que el Barça deixés de ser dels seus socis i passés a ser algun dia una SA”. Aquestes xifres s’assolirien “sense vendre jugadors”. De tota manera, per a aquesta temporada, i tenint en compte la situació excepcional que viu el Barça, Font preveu vendes per valor de 80 milions d’euros.

D’altra banda, un punt clau per aconseguir l’objectiu de multiplicar els ingressos és monitoritzar i fidelitzar els 400 milions de seguidors que té el club al món i vendre’ls productes -bàsicament, de caràcter audiovisual- “sense intermediaris”. D’aquesta manera, els beneficis anirien directament a les arques del Barça.

Refinançar el deute

A curt termini, però, la principal preocupació és el deute que el Barça ha de retornar aquesta temporada. Font proposa un refinançament d’entre 400 i 500 milions abans del juliol. Aquesta proposta forma part del pla de xoc dels primers 100 dies del seu mandat, que preveu també unes pèrdues estimades -per la situació que ja arrossega el club- de 100 milions. També, en el tram inicial del seu mandat, proposa fer una auditoria i analitzar el projecte de l’Espai Barça. Font, que vol tenir l’estadi enllestit per a la temporada 2025-26, l’última del mandat, prioritzarà també el nou Palau, el qual vol tenir acabat a principis del 2024.

stats