Les bicicletes sí que són per a Andorra
Aquesta és una bona aposta per diversificar el turisme
La Vuelta a Espanya ens visitarà la setmana vinent. L’1 de setembre la caravana d’aquest esdeveniment gaudirà d’una jornada de descans al país per preparar-se per a la dura etapa del 2 de setembre. Un recorregut de 138 quilòmetres i amb 4.950 metres de desnivell acumulat que la pròpia organització titlla a la seva pàgina web -atenció- com la més dura que mai s’ha disputat en totes les edicions de la prova. Els corredors hauran de superar sis ports de muntanya amb un de segona categoria, quatre de primera i un de categoria especial. L’endemà, el dia 3 de setembre, la cursa sortirà d’Escaldes per anar a Lleida.
Però la Vuelta no és l’únic esdeveniment relacionat amb les bicicletes que es fa al país. De l’1 al 6 de setembre a Vallnord transcorreran els mundials de Mountain Bike i Trial, una gran oportunitat per veure les primeres figures mundials d’aquestes especialitats tan espectaculars competint a casa nostra.
I és que des de fa uns anys, les diferents modalitats de competicions relacionades amb el món de la bicicleta s’estan consolidant a casa nostra i estan esdevenint poc a poc un motor econòmic. És destacable el benefici que aporten als hotelers, restauradors i comerciants, entre d’altres, i que complementen de manera perfecta l’oferta de la neu a l’hivern.
La bona tasca de difusió del nostre país que ha realitzat el resident ‘Purito’ Rodríguez ha fet d’Andorra un lloc de referència per a ciclistes professionals. Tot sovint ens els trobem entrenant mentre ens desplacem per anar a la feina. I què dir de l’èxit de convocatòria i d’organització de les dues marxes cicloturistes, la volta als ports i la Purito, que van assolir més de mil inscrits cada una. Marxes que van permetre als participants gaudir dels nostres paisatges i de la duresa dels nostres ports.
Lluny queden aquelles crítiques i somriures quan el Govern socialdemòcrata de la mà del llavors ministre de Turisme Claude Benet va decidir senyalitzar amb informació per als ciclistes algunes de les nostres carreteres secundàries i que va ser el preludi del que vindria després.
Andorra s’està convertint en un referent del món de la bicicleta. Aquesta és una bona tasca resultat d’anys de bona feina de molta gent del sector privat i públic. Però, ara més que mai, des de les diferents institucions públiques, Govern, comuns i parapúbliques, cal seguir donant suport a aquestes iniciatives i esdeveniments de les dues rodes. Aquesta sí que és una bona aposta per diversificar el turisme, una bona aposta per la nostra economia, pel sector turístic, pel nostre medi ambient, per la salut i l’esport i pel país en general.