Parròquies 29/06/2024

El comú d'Andorra la Vella valora positivament l'inici de la segona edició del Motand

Cal destacar que la cita s'allarga tres dies (un més que l'any passat) i arriba amb novetats com una desfilada que tindrà lloc el diumenge, amb més activitats per als infants i amb les exhibicions a càrrec de Narcís Roca

ANA (M.F)
2 min
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, en la inauguració de la segona edició del Motand.

Andorra la VellaTret de sortida a la segona edició del Motand. Amb un total de 25 expositors (l'any passat en van ser disset) la fira de la moto ha arrencat aquest divendres amb "bones" perspectives tenint en compte que la cita compta amb un dia més de celebració, ha ampliat les activitats pensades per als infants amb la intenció de captar el públic familiar i que inclou una ruta 'Road Trip' guiada per territori andorrà aquest dissabte al matí que se suma a la Rider 468, en la qual hi ha 200 inscrits. Així ho ha exposat el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, que ha reivindicat el fet que es tracti d'un esdeveniment consolidat que sorgeix "del teixit comercial de la moto", molt present precisament en l'indret en què se celebra la cita, Santa Coloma.

Més enllà de marcar-se una fita des del punt de vista d'afluència dels visitants, González ha remarcat que el que s'ha demanat des del comú és que es comptabilitzin "amb dades amb els comerciants què ha suposat aquest esdeveniment per aquesta zona, si han incrementat caixa, tant els restaurants com les botigues, veure una miqueta l'anàlisi de les dades, d'aquests esdeveniments". I és que ha remarcat que la voluntat del comú amb aquest tipus de cites és "quantificar amb dades" l'impacte que poden tenir per al teixit empresarial. Tot desitjant que el temps acompanyi, s'ha mostrat també optimista que les propostes per al públic infantil atreguin més visitants a la zona. "Tenim 'inputs' molt positius", ha valorat, ja que també s'ha fet una feina positiva de promoció.

Cal destacar que la cita s'allarga tres dies (un més que l'any passat) i arriba amb novetats com una desfilada que tindrà lloc el diumenge, amb més activitats per als infants i amb les exhibicions a càrrec de Narcís Roca. Així, El Motand comptarà al llarg dels tres dies de celebració amb 18 activitats (l'any passat van ser vuit). A més, i tal com s'ha esmentat, una altra de les novetats és que hi haurà una ruta 'Road Trip' guiada per territori andorrà aquest dissabte al matí que se suma a la Rider 468. Així, cal destacar que la Rider compta amb gairebé 200 inscrits, i la 'Road Trip' en suma prop d'una trentena. Les marxes tindran lloc dissabte, amb la sortida, a les 7.30 hores, de la Rider 468, amb el suport del reconegut club Turismoto Pingüinos, i que recorrerà 338 quilòmetres per carreteres andorranes i catalanes. Tot seguit, a les 9.30 hores, i sortirà la Road Trip que, en un recorregut de 144 quilòmetres, donarà a conèixer els espais més emblemàtics del país.

Al llarg de dissabte, es podrà gaudir del simulador de Moto GP, dos 'escape room' i, com un dels plats forts, a les 19.30 hores, l'exhibició d'acrobàcies de Narcís Roca. La jornada finalitzarà, a partir de les 20 hores, amb una sessió DJ amb Indi and The Bastard Son. Finalment, el Motand tancarà la segona edició diumenge amb la celebració d'una desfilada de motos per la parròquia. Tota la programació es distribuirà en diferents punts de la zona, com l'avinguda, el parc Fluvial i l'aparcament de l'Intersport.

D'altra banda, i qüestionat pels pisos del Cedre, González ha manifestat que espera resposta de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i que si no és favorable el comú tirarà endavant el projecte tot sol. "És un problema que tenim a nivell nacional i tots hem de posar esforços", ha reivindicat.

stats