El Sipaag ja ha demanat trobar-se amb Pallarés "per intercanviar opinions"
El sindicat i el SEP mostren el seu malestar perquè d'altres portaveus parlin en nom de tots els funcionaris
Andorra la VellaEl Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha demanat ja reunir-se amb la nova ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Judith Pallarés, per “intercanviar opinions i punts de vista” un cop la titular de la cartera hagi “tingut temps de veure en quin estat es troba el ministeri que encapçala”.
Cal destacar que arran de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la dos dels articles de la Llei de la Funció Pública, la nova titular de la cartera ha deixat la porta oberta a dialogar amb els representants dels treballadors i també a fer alguns altres canvis en el redactat del text. "Intentarem tornar a recuperar algunes qüestions que els liberals pensem que haurien de tractar-se diferent”, va manifestar, de fet, el dia de la presa de possessió del càrrec.
Des del Sipaag han fet aquest anunci de la petició de la reunió amb Pallarés en un comunicat que han emès de manera conjunta amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i a través del qual han defensat que ells són els “únics legitimats per parlar del seu propi sindicat”. I incideixen en el fet que "el que facin i diguin membres d’altres sindicats no representa l’opinió del Sipaag ni del SEP, i per tant no tenen perquè subscriure-ho”. D’aquesta manera expressaven el seu malestar perquè des d’altres sindicats s’hagin mantingut trobades amb representants del nou Govern, en principi per tractar aspectes de la Llei de la Funció Pública. Així, es tornen a evidenciar les discrepàncies que hi ha entre els diferents sindicats de l’administració pública. “Considerem que representem uns col·lectius prou nombrosos i importants com per parlar per nosaltres mateixos i no per boca de membres d’altres sindicats”, han reivindicat en el mateix comunicat, incidint en què el SEP compta amb 600 socis i el Sipaag en té més de 200. I malgrat afirmen que es poden posar d’acord amb altres sindicats per defensar temes concrets, conclouen que no poden “consentir” que persones que no els representen parlin per ells.