Política 17/07/2024

Advocats critiquen la doble pena a la conductora que va donar positiu en marihuana

Alguns lletrats consideren que la conducció havent fumat marihuana ja porta implícit que s'ha consumit

ARA Andorra
1 min
Seu de la Justicia

Andorra la VellaDiferents advocats consideren que la jurisprudència andorrana aplica un càstig excessiu per la conducció sota els efectes de la marihuana. Actualment, quan un conductor dóna positiu acaba patint una doble condemna. D'una part se li aplica el càstig per la conducció després d'haver consumit estupefaents i de l'altra s'imposa una nova pena pel consum.

Algun dels advocats consultats creu que l'únic delicte per la qual s'hauria de castigar aquesta situació és la conducció sota els efectes dels estupefaents, mentre que el consum ja es troba implícit en la mateixa pena. Sense consum previ no pot haver-hi la conducció irregular posterior.

Les vegades que s'ha defensat els clients controlats per aquests casos i s'ha demanat l'aplicació d'una sola pena l'intent ha estat infructuós. Les diferents instàncies han donat la raó a la fiscalia respecte al fet que són dos delictes diferents, un contra la salut pública i l'altra contra la seguretat en el trànsit, i per tant mereixen una doble condemna.

stats