Andorra posa en valor les seves muntanyes en la Cimera de l'Alta Muntanya que organitza l'OMM

L'expedició andorrana està formada pel director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, acompanyat pel Cap d'Unitat d'Energia i Canvi Climàtic, Albert Gomà

Els representants andorrans a la Cimera de l’Alta Muntanya que celebra l’Organització Meteorològica Mundial a Ginebra. / SFG
Ana
29/10/2019
1 min

GinebraFins el proper dijous, una representació andorrana participa en la cimera de l'Alta Muntanya que organitza l'Organització Meteorològica Mundial a la ciutat helvètica de Ginebra. L'expedició andorrana està formada pel director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, acompanyat pel Cap d'Unitat d'Energia i Canvi Climàtic, Albert Gomà, participa aquesta setmana en la Cimera de l'Alta Muntanya, que l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) celebra fins dijous a Ginebra.

Els representants andorrans volen remarcar les muntanyes andorranes, en les xarxes mundials d'observació, que històricament han estat poc estudiades i amb poca consideració amb l'impacte del canvi climàtic. D'aquesta manera, el Govern referma el seu missatge que envia a la comunitat internacional, a l'hora d'establir els vincles entre els efectes del canvi climàtic i l'entorn muntanyós.

La cimera té en compte els avenços aconseguits en la consecució dels objectius establerts en el Marc de Sendai, l'acord de París i l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i té previst donar suport als objectius del marc d'acció de desenvolupament sostenible de les muntanyes per al 2030, avalat pels membres del Partenariat per la Muntanya i de la Dècada Internacional d'Acció sobre el tema 'Aigua i desenvolupament sostenible' (2018- 2028).

La cimera també preveu aprovar una declaració conjunta anomenats Call for action, a la qual Andorra ha volgut que se li integri la dimensió socioeconòmica, especialment el lligam entre aquesta dimensió i l'evolució de les condicions climàtiques.

stats