Actualitat
Política08/07/2024

Canvi d'estatus d'Andorra a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia

El canvi d’estatus d’Andorra ha estat una petició de la delegació del Consell General i que ha aprovat aquest dilluns la sessió plenària de l’APF

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaAquest dilluns, 8 de juliol, a Montréal al Canada, la secció Andorra a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) ha passat a ser secció membre, un cop s’ha aprovat la candidatura de la delegació andorrana per deixar de ser secció associada a l’APF i esdevenir secció membre.

D’aquesta manera es completa la trajectòria de la delegació del Consell General a l’APF que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, que va passar a ser secció associada l’any 1989 i que enguany, 35 anys després, esdevé secció membre.

Cargando
No hay anuncios

Cada membre de la delegació andorrana de l’APF ha participat als treballs de les 4 comissions parlamentàries: el Marc Magallon a la comissió política, el Pere Marsenyach a la comissió d’afers parlamentaris, la Núria Sehues a la comissió d’educació i la Carine Montaner a la comissió d’economia i sostenibilitat.

Cargando
No hay anuncios

La delegació ha fet diplomacia parlamentària i ha aconseguit un inici de negociació per impulsar un conveni per evitar la dobla imposició amb el Regne del Maroc i el Principat d’Andorra.

La delegació ha comptat amb la participació de dos joves andorrans que van participar als grups de treballs parlamentaris dels joves: Inés Bafaluy i Marc Salines.