El comú d'Andorra la Vella preveu començar les obres dels Serradells en breu
La justícia ha desencallat el procés
Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella podrà iniciar les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells tot just quan fa dos anys de l’incendi que va destruir una part de la instal·lació esportiva. I és que la batlle ha dictat un aute en què autoritza la corporació comunal a començar les obres després que s’hagi fet el nou peritatge que demanava una de les empreses implicades en el sinistre. L’aute va ser notificat la setmana passada i han de passar tretze dies hàbils per veure que no hi hagi cap recurs. Passat aquest termini els treballs podrien començar.
De fet, el cònsol menor, David Astrié (que ha presidit la sessió en absència de Conxita Marsol, aïllada per ser contacte d'un positiu al coronavirus), ha explicat que l’empresa que ha de fer els treball ho té “tot a punt” per poder començar la reconstrucció, que s’ha d’allargar uns quinze mesos, per la qual cosa, a principis de l’any 2022, aquests treballs podrien estar enllestits. A més, ha recordat que la corporació comunal va rebre una indemnització que els permet finançar de manera íntegra la reconstrucció. Des de l’oposició s’han mostrat satisfets perquè aquestes obres “dos anys després del sinistre” es puguin emprendre i, en aquest sentit, la consellera del PS+I Dolors Carmona ha manifestat que ja havien defensat que calia “ser valents” i tirar endavant la reconstrucció d’unes instal·lacions que a més, remarquen, cada dia que passa es van malmetent. A més, han incidit en el fet que la corporació compta amb els diners necessaris per encarar les obres.
L’anunci que la justícia havia desencallat el tret de sortida a les obres als Serradells l’ha fet el cònsol menor durant la sessió de consell de comú en què s’ha aprovat, amb l’abstenció de l’oposició, un suplement de crèdit que ha de servir per tirar endavant les obres de la remodelació de l’avinguda d’Enclar en el tram comprès entre l’espai Columba i la nova rambla de la Margineda. Els diners que es destinen a aquesta obra provenen d’altres partides que s’han posposat per a l’any que ve i que sumen 889.890 euros. Així, per exemple, es posposa la remodelació del cementiri i de la sala de vetlles (uns treballs que ascendien a 230.000 euros) o l’inici del museu de la bici, amb un cost de 200.000 euros. Astrié ha defensat que la remodelació de l'avinguda ha de servir, d’una banda, per connectar la Margineda amb el centre d’Andorra la Vella. “El projecte obeeix al ‘leitmotiv’ de fer una ciutat per a les persones”, ha assegurat el cònsol menor, concretant que es vol guanyar espai per als vianants, ja que l’avinguda passarà de tres a dos carrils i les voreres es faran més amples; a més, hi haurà zones enjardinades. En segon lloc, des de la majoria comunal es defensa, també, que aquest projecte serveix per “reactivar l’obra pública” i, d’aquesta manera, “generar riquesa i llocs de treball”. Des de l’oposició s’ha criticat la manca d’informació sobre aquest projecte i les partides a les quals es renuncia per dur-lo a terme i creuen que és un exemple de manca de “planificació” per part de la majoria. “Les coses s’han de planificar i preveure”, ha destacat Carmona, defensant que ells creuen que amb les inversions previstes s’actuava en diferents punts de la parròquia. A més, posen en dubte l’argument de la reactivació econòmica. “La majoria ha argumentat que era per la reactivació econòmica i per mantenir els llocs de treball però si es fan altres intervencions és el mateix”, ja que caldria també contractar empreses externes que així tindrien feina, han defensat.
Durant la sessió de consell de comú, Astrié també ha comunicat que la continuació de les obres de millora de Príncep Benlloch es posposen després d’haver mantingut contactes amb l’associació de comerciants de la zona que hauria demanat poder-se “refer de la difícil situació” causada per la Covid-19 abans que comencin els treballs.
A més, s’han aprovat les subvencions esportives per a la temporada 2020-2021 per un valor de 405.000 euros. Aquestes ajudes directes es distribueixen en 53 sol·licituds que s’han resolt favorablement i cinc programes esportius diferents. Tal com ha comentat el conseller d’Esports i Joventut, Alain Cabanes, a banda d’aquests ajuts també se n’han donat altres d’indirectes als clubs per valor de 40.000 euros, amb la qual cosa si se sumen les dues partides l’increment respecte de la temporada passada és d’un 10%.
A l’últim, i a preguntes de l’oposició, el cònsol menor ha destacat que el comú espera que “en breu” el Govern pugui prendre una decisió sobre la ubicació del futur espai multifuncional. Per aquest motiu, des de la corporació comunal han llogat un espai a Prada Casadet perquè hi hagi les “garanties” que si l’executiu vol tirar endavant el projecte allà tingui l’espai disponible. De moment, el contracte signat és fins al 31 de març i el cost per al comú és de 25.000 euros al mes. Ara com ara, el comú està utilitzant aquestes instal·lacions per als vehicles comunals.