Actualitat
Política23/09/2024

Concòrdia demana explicacions a Govern per l'apagada del diumenge

Des de la formació política també demanen resposta per les causes que van provocar l'apagada d'aquest diumenge

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaEl grup parlamentari de Concòrdia ha entrat a tràmit parlamentari una sèrie de preguntes relacionades amb el tall de subministrament elèctric que aquest passat diumenge a la tarda va afectar bona part del país, perquè el Govern les respongui per escrit. El president i la presidenta suplent del grup, Cerni Escalé i Núria Segués, consideren que es tracta d'una incidència greu i plantegen diverses qüestions al voltant d'aquest fet i de la sobirania energètica d'Andorra, tenint en compte que depèn en gran mesura de la provisió externa, per a l'electricitat.

En concret, Escalé i Segués demanen per la causa o causes exactes que van provocar la fallada del sistema de subministrament elèctric, així com per les mesures d'emergència i protocols que es posen en marxa quan es dona una apagada generalitzada com aquesta, ja que deixen de funcionar equipaments bàsics i essencials. En aquest sentit, pregunten pels equips de substitució de què es disposa, a més de saber per quin motiu, quan hi ha una pèrdua de subministrament elèctric per part dels proveïdors francès i espanyol, no es garanteix l'abastiment amb energia produïda internament per FEDA.

Cargando
No hay anuncios

Arran de la incidència d'aquest diumenge, els consellers generals de Concòrdia aprofiten per anar més enllà i demanen, entre d'altres, pel manteniment de la xarxa elèctrica, si s'han pres mesures perquè un tall així no es repeteixi en un futur i per la coordinació que existeix amb els proveïdors externs d'energia, en el cas d'una emergència com aquesta. Finalment, volen saber si l'executiu preveu fer alguna reclamació formal, en el cas que la fallada sigui responsabilitat espanyola o francesa.

Des de Concòrdia es considera que s'ha de dur a terme una revisió profunda de totes les infraestructures de distribució elèctrica. També s'espera que el Govern dugui a terme plans de contingència, en el cas de possibles incidències futures, per tal que el país no es torni a trobar en situació de fallida energètica.