Actualitat
Política04/10/2024

Concòrdia entra al debat dels treballadors transfronterers

Des de la formació política insten la patronal a defensar públicament la residència dels treballadors a Andorra

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaConcòrdia protagonitza la darrera crítica a la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) sobre el model de treballadors transfronterers. La patronal diu textualment en un comunicat que Luxemburg, amb un 50% de treballadors transfronterers, “podria ser un bon model a estudiar per poder acomodar les necessitats futures de les empreses andorranes”. Més tard, durant el dia d’avui, a través de les xarxes socials, la CEA ha matisat que aquesta era tan sols una idea embrionària, de moltes possibles. Davant d’aquestes manifestacions, Concòrdia

demana un posicionament clar i públic de la patronal perquè totes les persones que treballen a Andorra puguin viure-hi, independentment del seu poder adquisitiu. El partit també insta la patronal a continuar el camí de trobar solucions conjuntes a la problemàtica de l’habitatge, perquè cap persona resident es vegi obligada a abandonar el país.

Cargando
No hay anuncios

Segons exposen al comunicat que han difós als mitjans de comunicació, "ens trobem en una situació en la qual l’elevat preu de l’habitatge de lloguer, unit a una manca d’oferta i a l’increment del cost de la vida, ha provocat que hi hagi persones que s’hagin vist obligades a marxar del Principat. Aquesta problemàtica no es pot banalitzar i ningú s’hauria de trobar en aquesta situació. Viure fora d’Andorra ha de ser una elecció i no una obligació".

Tanmateix, asseguren que Concòrdia "continuarà treballant per limitar la inversió estrangera en immobles, aconseguir una reforma fiscal que taxi més l’especulació i prioritzar l’accés a l’habitatge per part dels residents, per tal d’evitar que més persones es vegin obligades a marxar".