Política 18/12/2015

Consol Naudi liderarà la reforma de les competències i transferències

Toni Martí ha anunciat que la nomenarà secretària d'Estat de Relacions Institucionals. També ha donat a conèixer que Ocupació s'integrarà a Justícia i Interior i que Jordi Alcobé assumirà Funció Pública

Ana
2 min
Consol Naudi / ANA

Andorra la VellaL'encara cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, serà nomenada secretària d'Estat de Relacions Institucionals i assumirà les negociacions amb els comuns entorn de les competències i transferències. Així ho ha donat a conèixer aquest divendres a la tarda el cap de Govern, Toni Martí, durant la compareixença que ha fet després de reunir-se amb representants de diferents grups parlamentaris. Actualment, la negociació de les competències i les transferències depèn de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, que deixarà el càrrec el proper 4 de gener. El ministeri encara viurà un altre canvi, ja que el Departament de Treball i Ocupació es tornarà a adscriure, igual que en la legislatura passada, al Ministeri de Justícia i Interior. Martí també ha donat a conèixer que a partir de l'any que ve el ministre Jordi Alcobé assumirà també la cartera de Funció Pública, que actualment està adscrita al cap de Govern.

Martí ha donat a conèixer que Consol Naudi serà l'encarregada de pilotar les negociacions entre el Govern i els comuns al voltant de les competències i les transferències. Ha detallat que "és una persona d'extrema confiança, de gran vàlua, que coneix en profunditat els comuns, que té un gran pragmatisme i que és capaç d'encarar una qüestió tant complexa com aquesta". Martí també ha detallat que la secretaria d'Estat de Relacions Institucionals dependrà orgànicament del cap de Govern.

Pel que fa a Treball i Ocupació, Martí ha recordat que aquest departament ja va ser assumit "amb molta solvència" per part del ministre Xavier Espot durant la darrera legislatura. Un cop es faci efectiva la marxa de Ferrer, doncs, el ministeri que ara encapçala Espot serà el de Justícia, Interior i Ocupació.

Martí també ha donat a conèixer que el ministre triat per tal d'assumir Funció Pública a partir de principi del 2016 serà Jordi Alcobé, que actualment dirigeix el Ministeri d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions.

Reunió "molt amable i de cortesia" amb Ferrer

En relació a la marxa de Ferrer, Martí ha explicat que la ministra, "en un ambient molt amable i de cortesia" li va presentar la dimissió i ha afegit que "era evident que l'havia d'acceptar". Tot i això, el cap de Govern ha posat de manifest la bona predisposició que hi ha hagut des de totes dues parts per tal de permetre un correcte relleu.

En relació a la persona que encapçalarà el futur Ministeri de Salut i Afers Socials –ara ja sense Ocupació-, el cap de Govern ha assegurat que el seu nom es donarà a conèixer en els propers dies, ja que "encara hi ha temps fins al 4 de gener".

Martí ha afegit que l'objectiu és poder avançar substancialment en relació a la reforma sanitària. És per això que, separant Ocupació i la negociació de les competències i transferències, el titular del futur Ministeri de Salut i Afers Socials es podrà centrar "només en aquests dossiers, que són molt importants".

stats