Actualitat
Política18/09/2024

El consolat de Portugal podria obrir portes abans de cloure l'any

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres lliurar l'exequàtur al cònsol general de Portugal al Principat, Duarte Nuno Gonçalves Jorge Pinto da Rocha

ANA

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimecres lliurar l'exequàtur al cònsol general de la República Portuguesa al Principat, Duarte Nuno Gonçalves Jorge Pinto da Rocha. Tal com ha recordat el ministre portaveu, Guillem Casal, el consolat general –que se situarà al carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella–, podria obrir portes abans de finals d'any, tal com va informar el ministre d'Afers Exteriors portuguès, Paulo Rangel, a la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, durant la visita a Lisboa a principis d'aquest mes. Llavors, Tor va posar en relleu que aquest nou servei consular reforçarà encara més els vincles entre Andorra i Portugal, facilitant els tràmits consulars i millorant la vida quotidiana de la comunitat lusitana al Principat.

En aquest sentit, el portaveu del Govern ha manifestat que "evidentment una seu diplomàtica té molta més rellevància política i diplomàtica de gestió diària que un consolat honorari, que és el que hi havia fins ara". I ha recordat que durant la visita del president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa, aquest va posar en relleu que era de "vital importància" restablir aquest contacte diplomàtic "al més alt nivell" entre Andorra i Portugal; també ha incidit en el fet que de cara als residents els evitarà haver d'anar a fer certs tràmits a altres punts, ja que tindran un "canal institucionalitzat a casa nostra". Casal ha remarcat que aquesta obertura "reforçarà" les relacions diplomàtiques entre els dos països, que ha qualificat d'"excel·lents".

Cargando
No hay anuncios

Gonçalves és llicenciat en història i diplomàtic de carrera des del 2005. Ha estat cap de missió adjunt a l'ambaixada de Portugal a Egipte i conseller a l'ambaixada de Portugal a Noruega, entre d'altres. Fins ara era encarregat de negocis a l'ambaixada de Portugal a la Xina.