Escalé alerta d'un possible creixement poblacional del 35% amb l'Acord d'Associació
A l’acte de Concòrdia també hi ha intervingut Miquel Puig, expert en polítiques europees i doctor en Ciències Econòmiques
Andorra la VellaConcòrdia ha celebrat aquest dilluns el seu primer acte públic per exposar el posicionament del partit sobre l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, a partir de les anàlisis dels seus assessors. L’acte, celebrat a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, ha comptat amb la intervenció de Cerni Escalé, qui ha advertit sobre un possible increment significatiu de la població andorrana en els pròxims anys.
Un augment poblacional vinculat als reagrupaments
Escalé ha destacat que, segons l’estudi presentat per Gide i les valoracions dels assessors del partit, la població d’Andorra podria créixer fins a un 35% en els pròxims dotze anys si l’acord entra en vigor i es mantenen els permisos previstos. Aquest creixement estaria impulsat, en gran part, pels reagrupaments familiars obligatoris previstos dins l’Acord.
Oportunitats per als residents andorrans
Escalé també ha remarcat que l’Acord permetria als residents andorrans circular i establir-se a la Unió Europea, un avantatge que cal ponderar amb les implicacions econòmiques i socials per al Principat. "La circulació de persones en territori europeu ens beneficia en la mesura que nosaltres puguem residir en altres països de la UE", ha afirmat.
Anàlisi experta sobre l’Acord
A l’acte també hi ha intervingut Miquel Puig, expert en polítiques europees i doctor en Ciències Econòmiques, qui ha presentat una anàlisi detallada del model econòmic derivat de l’Acord. Puig ha aportat la seva experiència acadèmica i pràctica per il·lustrar els avantatges i les possibles dificultats econòmiques associades al tractat.
L'Acord d'Associació amb la Unió Europea crea més problemes dels que soluciona". Així ho ha afirmat de manera contundent el doctor en economia, Miquel Puig. L'assessor contractat pel grup parlamentari de Concòrdia per analitzar el vessant econòmic de l'acord que ha participat aquest dilluns en el primer acte sobre l'Acord d'Associació organitzat per Concòrdia.
"Les dificultats de mantenir una productivitat tan alta com la que té ara planteja problemes de pèrdua de diversitat econòmica. Crec que hi haurà sectors econòmics que desapareixeran, especialment quan un país s'integra en un mercat més ampli" ha afirmat Puig.
Aquest ha estat el primer d'una sèrie d'esdeveniments en què Concòrdia preveu aprofundir en les diferents implicacions de l'Acord d'Associació, amb l'objectiu d’oferir una visió informada a la ciutadania.