Escalé demana la compareixença de Riba al Consell General per l'acord amb la UE
La polèmica es va generar a partir d'una publicació d'aquest mitjà en què Escalé assegurava que el pacte amb la UE comportarà una pèrdua de sobirania comercial

Andorra la VellaConcòrdia demana la compareixença del secretari d'Estat d'Afers Europeus Landry Riba al Consell General. Després d'una discussió a xarxes a partir d'una notícia publicada per ARA Andorra, amb declaracions del líder del principal partit de l'oposició, Cerni Escalé, s'ha acabat demanant una sol·licitud de compareixença pública per saber quin és l'estat de l'acord d'associació i aclarir diverses qüestions que l'envolten.
En la notícia publicada per aquest mitjà, Escalé expressava preocupació pel fet que Andorra “no tingui ni veu ni vot en la negociació de les normes que s’hi aplicaran”, en referència a les converses amb la UE per a l’Acord d’Associació. Davant d’aquestes declaracions, Landry Riba va replicar públicament que “Andorra aplica la política comercial comuna de la UE des de l’entrada en vigor de l’Acord duaner”, fa més de 35 anys, i que “no ens ha anat malament”. Per Riba, mantenir aquesta pràctica en el marc del futur acord “no hauria de ser un problema”.
Cerni Escalé va recollir el guant i va oferir a Riba la possibilitat de debatre públicament la qüestió: “Si voleu un debat públic, estaré encantat de respondre el que es plantegi. És una possibilitat a la qual vosaltres tanqueu la porta”, va escriure. El líder de Concòrdia va replicar que es tracta de qüestions complexes que no es poden abordar en 280 caràcters, i va reiterar la seva disposició a debatre en un espai més adequat. Riba va cloure l’intercanvi de forma irònica, dient-li que sovint “280 no són pocs” i que, a vegades, “encara us en sobren”.
Aquest diumenge, uns dies després, és quan el líder de Concòrdia ha fet pública la demanda de compareixença, que se centra en qüestions com les obligacions i compromisos que adquirirà Andorra. També sobre l'impacte previst en sectors estratègics, els mecanismes de participació i control democràtic previstos i l'estat actual de les negociacions.