Actualitat
Política10/07/2024

Espot i Macron coincidiran a la reunió de la Comunitat Política Europea el pròxim 18 de juliol al Regne Unit

El format d'aquest fòrum, en el qual hi participen tant estats membres de la UE i la Comissió Europea com altres països del continent, com ara el Regne Unit

ANA
i ANA

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, participarà en la quarta reunió de la Comunitat Política Europea (CPE), que se celebrarà el 18 de juliol al Palau de Blenheim, situat al comtat d'Oxfordshire, al sud-est d'Anglaterra. El fòrum aplegarà una cinquantena de mandataris europeus que debatran sobre els àmbits que afecten el conjunt del continent. El programa de treball inclou una sessió plenària al més alt nivell així com el desenvolupament de diferents taules rodones. Està previst que el cap de Govern participi en la taula titulada 'Defensant la democràcia', copresidida pel president de la República francesa, Emmanuel Macron, i la presidenta de la República de Moldàvia, Maia Sandu.

El format d'aquest fòrum, en el qual hi participen tant estats membres de la UE i la Comissió Europea com altres països del continent, com ara el Regne Unit, que ostenta la presidència de la reunió, possibilitarà reunions bilaterals entre els homòlegs per traçar la cooperació entre països.

Cargando
No hay anuncios

El cap de Govern es desplaçarà al Regne Unit acompanyat del secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, i de l'ambaixadora d'Andorra a la UE, Esther Rabasa.

Visita del director regional de l’OMS per Europa

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, des de l'executiu s'ha informat que el mateix dia 18 de juliol, el director regional per Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Henri P. Kluge, visitarà Andorra on s’entrevistarà amb una delegació del ministeri encapçalada per la ministra Helena Mas. La trobada permetrà que Kluge pugui conèixer de primera mà el sistema sanitari andorrà i reforçar la col·laboració entre el Govern i aquest organisme.