La llei de la Funció Pública s'aprovarà en la primera sessió de gener

La comissió d'interior ja ha finalitzat el treball i ara el text farà l'últim pas amb el vistiplau del Consell General

La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, i el professor Manuel Arenilla durant la conferència. / M. M. (ANA)
M. Margalef
14/12/2018
2 min

Andorra la VellaEl treballat, però també molt polèmic projecte de llei de la Funció Pública s'aprovarà en la primera sessió del mes de gener (encara sense data concreta). Així ho ha afirmat la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, després de constatar que el treball en comissió de la llei ja ha finalitzat. “No a la propera sessió de desembre, però a la primera del mes de gener el text estarà per aprovació al Consell General”, ha desvelat. D'aquesta manera, l'executiu de DA podrà complir una de les seves promeses electorals i reformar el text que regula els professionals de l'administració, tot i la gran quantitat de lleis que actualment es troben en cua per passar pel parlament i que posaven en dubte la seva aprovació.

La reforma de la Funció pública és una de les lleis que ha generat més contraposició i animadversió de la legislatura, sobretot per part dels sindicats amb una vaga al mes de març, però Descarrega s'ha congratulat per la notícia. “És una satisfacció perquè el text legal i els reglaments que se'n desprenen ens permetran millorar les condicions del personal de l'administració i canviar de model”, ha apuntat Descarrega. En referència al desplegament reglamentari la ministra ha recordat que es va acordar amb els sindicats que es duria a terme al llarg dels sis mesos posteriors a l'aprovació de la llei i ja s'estan començant a treballar.

Mobilitzacions

Pel que fa a possibles noves mobilitzacions per part del sindicats, arran de l'aprovació de la llei, Descarrega ha apuntat que de moment no en tenen coneixement i que el Govern es mantindrà a “l'expectativa de la reacció que puguin tenir”. Malgrat que no en tingui coneixement, el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, ja ha cridat a la mobilització de tots els treballadors de l'administració pública i ha deixat, novament, la porta oberta a convocar una nova vaga. "No descartem res", ha apuntat i s'ha emplaçat a converses amb la resta de sindicats per decidir quina serà l'acció final que es durà a terme per mostrar el rebuig a la llei i davant d'un govern totalitari.

Tot plegat ho ha explicat uns minuts abans de la celebració de la conferència 'Els reptes actuals de l'administració i el seu impacte en la formació', a càrrec del professor Manuel Arenilla. Davant de reptes que es pateixen de manera global, també a Andorra, Arenilla evoca per una administració integral i transversal per poder-los afrontar. “S'han de canviar processos, estructures i perfils professionals”, ha apuntat. Pel que fa a la llei andorrana, ha apuntat que el text va en el mateix sentit que les tendències que hi ha al món, tant en principis com per mesurar el rendiment i poder rendir comptes davant de la ciutadania.

L’exdirector de l’Institut Nacional d’Administració Pública d’Espanya i també professor a la Universitat Rey Juan Carlos, va tenir com a alumne a l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes en el màster polèmic i va ser investigat per estar relacionat en la causa. Finalment, a falta de la resolució final de l'audiència, la Fiscalia va determinar que no tenia cap implicació en el cas. Fent un símil amb un accident de cotxe on no condueixes i surts mal ferit, Arenilla ha ironitzat: “Un dona classes i viatge en automòbils i cotxes, jo no conduïa”.

stats