Política 27/05/2024

Els grups parlamentaris donen tres mesos a Govern per executar un pla contra el suïcidi

La moció demana al Govern que finalitzi el pla contra el suïcidi en un termini màxim de tres mesos i que reculli dades per establir un Observatori de la Salut Mental

ARA Andorra
1 min
Linares al Consell General

Andorra la VellaEl Consell General ha aprovat una moció consensuada que demana al Govern agilitzar l’elaboració i implementació d’un pla estratègic per combatre els suïcidis. Tots els grups parlamentaris han acordat un text conjunt, basat en la proposta inicial del grup socialdemòcrata, que ha acceptat les esmenes de la majoria.

Manel Linares, parlamentari de Ciutadans Compromesos, ha subratllat que l’objectiu és reduir la taxa d’autòlisis, que, tot i ser baixa en comparació amb altres països, ha de disminuir encara més fins a apropar-se a zero.

El debat sobre la moció ha estat senzill, ja que majoria i PS havien pactat prèviament el text final. La moció demana al Govern que finalitzi el pla contra el suïcidi en un termini màxim de tres mesos i que reculli dades per establir un Observatori de la Salut Mental i les Addiccions a partir de l’any vinent.

stats