Un hospital de dia per a Sant Julià de Lòria
Els candidats de d'Acord reivindiquen també que hi hagi més places de residència geriàtrica
Andorra la VellaEls candidats de d’Acord de Sant Julià de Lòria reivindiquen un hospital de dia per a la parròquia i més places de residència geriàtrica a un preu assequible al país. Així ho han posat en relleu durant la visita que han fet aquest dissabte a la tarda als padrins a la Llar de Lòria.
Segons ha explicat la candidata suplent, Francina Anglada, la manca d’un hospital de dia és una de les queixes que els han fet arribar els padrins de la parròquia.
Per altra banda, Anglada ha reclamat unes “pensions dignes”, que s’adaptin al cost de vida i que es garanteixi una tretzena paga per aquelles pensions més baixes, per així “donar-los un respir”. Igualment, ha demanat la gratuïtat de l’assistència sanitària, incloent “la podologia, el dentista, l’oculista, les anàlisis, tot”, ja que molts padrins, ha dit, no s’ho poden permetre.
Finalment, ha constatat, tal com informen des de d'Acord a través d'un comunicat, que “el constant augment de les ajudes socials ens indica que el model actual no funciona. Els nostres padrins no han de viure de la caritat. Ells són els que han fet possible una Andorra pròspera i ara els hi paguem havent de demanar ajudes socials per poder subsistir”.
Desestacionalització
D'altra banda, els candidats massanencs de d'Acord han visitat aquest dissabte al migdia les instal·lacions de Vallnord Pal-Arinsal, des d’on han exposat la necessitat de continuar invertint en la desestacionalització del turisme. En aquest sentit, la cap de llista, Judith Pallarés, ha sentenciat que “Vallnord és el motor de la parròquia” i s’ha mostrat partidària de donar continuïtat a la marca “perquè ha funcionat molt bé” i encara que s’hagin de fer canvis a les societats que s’hi aixopluguen, aquests no haurien d’afectar-la.
Canvis al sistema electoral
Per la seva part Rosa Gili i Marc Magallón, candidats de la llista territorial de d’Acord a Escaldes-Engordany han posat en relleu davant del comú la necessitat de variar el sistema de repartiment d'escons a les eleccions comunals perquè les corporacions parroquials guanyin en qualitat democràtica i en representativitat. Aquesta modificació aniria en favor d'aconseguir que els ciutadans tinguessin una majori participació i se'ls escoltés més a l'hora de prendre decisions des de les entitats locals, han defensat.
Magallón ha deixat clar que l'actual fórmula de repartiment d'escons –la meitat dels consellers s’atorguen directament a la llista més votada i la resta de forma proporcional- genera majories que no es corresponen als resultats dels comicis. "El sistema és injust perquè no representa el que vol la ciutadania", ha indicat.